FacebookTwitterLinkedIn

Singapore Airlines a ajuns la o serie de acorduri cu producătorii de aeronave pentru a întârzia livrările astfel încât să ducă investiția dincolo de exercițiul financiar care se încheie în martie 2026, relatează Reuters. 

“Acordurile cu Airbus și Boeing sunt o bază esențială a strategiei noastre de a face față întreruperilor cauzate de pandemia Covid-19”, a declarat directorul executiv al Singapore Airlines, Goh Choon Phong.

Astfel, compania aeriană va reduce planurile de cheltuieli de capital cu 2,2 miliarde de dolari singaporezi în exercițiul financiar 2020-21 care se încheie la 31 martie, cu 1,7 miliarde de dolari singaporezi în 2021-22 și cu o sumă mai restrânsă în următorii trei ani.

Singapore nu are o piață internă a călătoriilor și previziunile de revenire a celor internaționale sunt estimate pentru 2024, conform industriei.

Singapore Airlines a înregistrat o pierdere netă de 142 milioane de dolari singaporezi în al treilea trimestru, numărul pasagerilor scăzând cu 97,6% din cauza pandemiei. Cu toate acestea, activitatea de transport de mărfuri s-a menținut mai bine.