Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Opinii |
|

Singapore: 4 luni de închisoare pentru o postare mincinoasă

Kenneth Lai Yong Hui, un singaporez de 40 de ani, a fost condamnat la 4 luni de închisoare din cauza unei postări pe Facebook, legată de Covid-19
 aboneaza-te
Singapore

Kenneth Lai Yong Hui, un singaporez de 40 de ani, a fost condamnat la 4 luni de închisoare din cauza unei postări pe Facebook, legată de Covid-19. Acesta a postat un mesaj pe un grup de Facebook cu aproximativ 7.500 de membri, afirmând că magazinele de produse alimentare se vor închide din cauza restricțiilor impuse de pandemia cu coronavirus și i-a îndemnat pe oameni să își facă provizii, informează Reuters.

Chiar dacă postarea a fost ștearsă după 15 minute, cel care i-a alarmat pe oameni a avut de suferit. După patru luni de luptă cu Covid-19, Singapore este una dintre țările în care cumpărăturile provocate de panică au afectat populația.

Infracțiunea de a transmite o știre falsă în Singapore este pedepsită cu o amendă de 10.000 de dolari sau închisoare pentru un termen mai mic de trei ani, sau chiar ambele variante.

Tocmai de aceea s-au impus reguli stricte și pedepse dure pentru cei care nu respectă distanțarea socială sau împrăștie informații false legate de pandemia de coronavirus.

Deborah Lee, procuror adjunct, a declarat “Lupta psihologică pentru a alunga frica și isteria este la fel de importantă ca lupta pentru a împiedica răspândirea acestui virus”, conform Reuters.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii