FacebookTwitterLinkedIn

Simtel Team a instalat panourile pe acoperișurile a două magazine Kaufland situate în București și Focșani, cu o capacitate de 490,5 KWp. Pe acoperișul magazinului din București au fost instalate 720 de panouri fotovoltaice, pe o suprafață de peste 1300 de metri pătrați, iar pe acoperișul locației din Focșani au fost montate 588 de panouri, întinse pe o suprafață de peste 1000 de metri pătrați. 

Producția anuală de energie electrică realizată de cele două magazine va fi de 639,8 MWh, din care 358,5 MWh va fi generată de magazinul din București și 281,3 MWh de cel din Focșani.

Centralele electrice fotovoltaice de pe acoperișurile clădirilor, construite pentru consum propriu, sunt o soluție eficientă, de reducere a facturii de energie dar și de protejare a mediului. Cele două proiecte construite la cheie au fost realizate în 2 luni și jumătate și au avut la bază cerințe clare de la beneficiar. Le mulțumim celor de la Kaufland pentru încrederea acordată în implementarea acestora. Am gândit soluțiile si planificarea astfel încât două echipe au construit centralele în paralel, pe ambele locații. România trebuie să valorifice din ce în ce mai mult energia solară, deoarece aceasta este o soluție reală pentru reducerea poluării și astfel îmbunătățirea calității vieții, dar și pentru eficientizarea consumului de energie, independența energetică pentru beneficiar și predictibilitatea costului cu energia,” a declarat Iulian Nedea, cofondator și CEO al Simtel Team. 

În prezent, Simtel Team are în proiectare construcția a 3,5MW de centrale fotovoltaice, ce însumează peste 9300 de panouri fotovoltaice. Dintre aceste proiecte, șapte vor avea o putere instalată cuprinsă între 400-500 KW. De asemenea, Simtel Team lucrează și la implementarea unor proiecte fotovoltaice mai mici cu o capacitate instalată cuprinsă între 80-120 KW.