Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Burse |
|

Simtel Team atrage 13,7 mil. lei de la investitori printr-un plasament privat. BT Capital Partners, intermediar

Simtel Team a efectuat cu succes un plasament privat pentru acțiunile sale și urmează să se listeze pe piața AeRO a Bursei de Valori București.
Simtel

Simtel Team este o companie românească de inginerie și tehnologie, care operează în trei domenii de activitate – telecomunicații, energie regenerabilă și automatizări industriale. 

Acțiunile companiei vor fi listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București în următoarele săptămâni. Plasamentul privat a fost intermediat de BT Capital Partners, divizia de investment banking a Grupului Financiar Banca Transilvania, în timp ce Cornerstone Communications a asistat compania în calitate de Consultant Autorizat.

Capitalul atras de la Bursa de Valori București va contribui la trecerea Simtel la nivelul următor. Suntem încântați de oportunitățile pe care ni le oferă piața de capital și cu siguranță vom folosi activ finanțarea alternativă în următorii ani, pentru a ne menține și a ne dezvolta poziția de lider în România, precum și pentru a livra și mai multe proiecte în străinătate,” a declarat Iulian Nedea, CEO și cofondator Simtel Team.

În cadrul plasamentului privat, care a început în data de 27 mai 2021, un total de 1.055.000 de acțiuni, respectiv 15% din capitalul social al companiei, au fost vândute investitorilor la prețul de 13 lei pe acțiune. Oferta s-a închis anticipat în prima zi, pe fondul unei suprasubscrieri de 3,15 ori, investitorii plasând ordine în valoare totală de 43,15 milioane de lei. În urma încheierii cu succes a plasamentului, capitalizarea anticipată a companiei se situează la aproximativ 92 de milioane de lei.

După plasamentul privat, structura acționariatului este următoarea: Iulian Nedea, cofondator și CEO deține 28,2% acțiuni, Sergiu Bazarciuc, cofondator și COO deține 27,4% din acțiuni, Radu Vilau, cofondator și CTO deține 27,4%, angajații Simtel dețin 2% din acțiuni, în timp ce investitorii BVB dețin 15% din acțiuni. Astfel, odată ce acțiunile SMTL vor intra la tranzacționare pe piața AeRO, free-float-ul companiei va fi de 17%.

Din suma de 13,7 milioane de lei atrasă, aproximativ 40% din capital va fi utilizat pentru investiții în divizia de energie regenerabilă a companiei, în special pentru finanțarea proiectelor bazate pe modelul de afaceri IAC – Inginerie, Achiziții și Construcții, precum și pentru dezvoltarea subdiviziei de distribuție B2B de componente și materiale necesare în construcția de proiecte de energie fotovoltaică.

Compania estimează că 30% din capital va fi utilizat pentru tranzacții de tip M&A, iar 25% din suma totală vor reprezenta investiții în dezvoltarea de proiecte fotovoltaice pe sol până la stadiul ready-to-build. Restul de 5% din capitalul atras va fi utilizat pentru dezvoltarea unei platforme de monitorizare și operare a stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice.

În 2020, Simtel Team a înregistrat o cifră de afaceri de 42 de milioane de lei, EBITDA de 5,8 milioane de lei și un profit net de 4 milioane de lei. Din cifra totală de afaceri generată în 2020, 69% din venituri au provenit din proiecte în domeniul energiei regenerabile, 28% din proiecte de telecomunicații și 2% din proiecte în domeniul automatizării industriale.

Simtel este lider în România în construcția centralelor electrice fotovoltaice. Compania a construit peste 17 MWp din totalul de 40MWp realizat în perioada 2019-2020, în România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii