Cautare
, Staff

Lifestyle |
|

Simpozionul „Alimentație rațională pentru sănătate”, ajuns la cea de-a 3-a ediție

Miercuri, 5 Decembrie, a avut loc, la Colegiul Tehnic Mihai Bravu, din capitală, cea de-a 3-a ediție a simpozionului regional „Alimentație rațională pentru sănătate”.
DSC_1396

Circa 300 de elevi, profesori din licee din București și inspectori de la ISMB, Casa Corpului Didactic și Ministerul Educației Naționale au participat la eveniment și la sesiunile din cadrul celor două paneluri. Tema acestei ediții atât la proba în scris, cât și la probele practice a fost „Crăciun și hrană sănătoasă’’.

Panelul 1 a fost deschis de lucrările Directorului Colegiului Tehnic Mihai Bravu, Prof.Ing Gabriela Lungu, ale Prof.Dr.Ing. Daniela Crișan si ale Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi. A urmat workshopul Dr. diabetolog Alexandra Alexescu, „Dieta mediteraneană’’, unde elevilor li s-a vorbit despre importanța consumului de apă.

În cadrul concursului pe echipe,  s-au întrecut 8 formații. Fiecare a primit o cutie cu ingrediente și o rețetă, după care trebuia să realizeze un preparat de Crăciun și să-l prezinte în 45 de minute.

In panelul 2, au susținut workshopuri Chef Jakob Hausmann, Myria, Pastry Chef Gabriela Pașcaru, Barmania si Chef John Menumorut.

„Mă bucur nespus că acest eveniment a ajuns la un nivel calitativ extraordinar, elevii demonstrând că sunt pregătiți și arătându-și interesul pentru aceste activități. Suntem deja la cea de-a 3-a ediție și schimbările în bine sunt vizibile. Acest parteneriat cu Gabriella merge înainte și sunt sigură că și de acum încolo vom realiza lucruri, de fiecare dată, mai bune și mai frumoase, în folosul elevilor noștri’’, a declarat Prof.Dr.Ing. Daniela Crișan, de la Colegiul Tehnic Mihai Bravu.

Elevii au avut posibilitatea să lucreze cu produse Horeca și să utilizeze instrumente și ustensile de la Diqis, electrocasnice de la Myria și unitățile de gătit de la Whirlpool.

„Din ce în ce mai mulți tineri sunt interesați de stilul de viață sănătos și sunt dornici să primească informații în acest sens. Din punctul meu de vedere, ca organizator, această ediție a fost probabil cea mai reușită, cea mai frumoasă și, mai ales, cea mai bogată ediție. Elevilor noștri nu le-a fost deloc ușor, a fost un eveniment lung, care a început la orele 10.00 și s-a incheiat la orele 16.00, au primit o sumedenie de informații, dar la final câștigătorii au fost premiați și aplaudați, iar în ochii lor se citea bucuria. Ne vedem la următoarea ediție ce va avea loc, în luna mai 2019, ediție la care vom veni cu noutăți ca de obicei’’, a spus organizatorul evenimentului, Prof.MA Gabriella Pașcaru Bisi. 

   

                                

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii