Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

SportsMoney |
|

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după o victorie magnifică!

Simona Halep
Simona Halep (27 de ani) a învins-o categoric pe Elina Svitolina (24 de ani) din Ucraina, cu 6 -1, 6 -3, în semifinala turneului de la Wimbledon, calificându-se pentru prima dată în finala acestui turneu de Grand Slam. Simona Halep este prima jucătoare de tenis din România prezentă în finala marelui turneu londonez.

Doar patru ghemuri a cedat Simona Halep adversarei din semifinală, Elina Svitolina, într-un meci care a durat doar 1h și 13 minute și pe care l-a controlat cu o autoritate de mare campioană.

Simona Halep a dominat confruntarea, reușind 26 de lovituri câștigătoare față de 10 ale ucrainencei. Cele două jucătoare au avut același număr de erori neforțate: 16. Simona Halep a avut 68 de puncte câștigătoare, în timp ce Svitolina a realizat 46 de puncte câștigătoare.

Simona Halep va juca sâmbătă, 13 iulie, în finala turneului, cu câștigătoarea meciului dintre Serena Williams (37 de ani) și Barbora Strycova (33 de ani) din Cehia. Partida de sămbătă va fi cea de-a cincea finală pe care Halep o dispută la un Grand Slam, după trei la Roland Garros și una la Australian Open (2018). În 2018, ea a câștigat turneul de la Roland Garros.

Pentru calificarea în finala de la Wimbledon, Simona Halep are asigurat un cec de 1,175 milioane de lire sterline (1,3 milioane de euro). Câștigătoarea turneului va primi un premiu de 2,35 milioane de euro.

 

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii