Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

SportsMoney |
|

Simona Halep ocupă locul 8 în topul sportivelor cu cele mai mari câștiguri financiare – Forbes USA

Simona Halep, liderul mondial în tenisul feminin, a avut câștiguri de 7,7 milioane de dolari (tenis și sponsorizări) în perioada iunie 2017 - iunie 2018, conform revistei „Forbes USA”.
Simona Halep

Dintre cele 10 sportive care figurează în topul “Forbes USA”, opt sunt jucătoare de tenis, fapt care arată creșterea substanțială a premiilor puse în joc în turneele din circuitul WTA (la nivel întrecerilor masculine).

În perioada amintită, Simona Halep a câștigat din tenis 6 milioane de dolari, în timp ce sponsorizările s-au ridicat la 1,7 milioane de dolari. În principal a contribuit producătorul de echipament sportiv Nike.

Deși a jucat foarte puțin, americanca Serena Williams este sportiva cea mai bine plătită din lume, contribuții majore la veniturile sale având sponsorii Nike, Intel, Audemars Piguet, JPMorgan Chase, Lincoln, Gatorade şi Beats. Câștigul din sponsorizări a fost de 18 milioane de dolari.

La rândul său, rusoaica Maria Sharapova, care nu a reușit nicio performanță notabilă în circuitul WTA, în perioada analizată, a avut venituri din sponsorizări în valoare de 9,5 milioane de dolari.

Cele două sportive din afara tenisului, prezente în topul “Forbes USA”, sunt jucătoarea de badminton PV Sindhu și pilotul auto Danica Patrick, cu venituri de 8,5 milioane de dolari, respectiv 7,5 milioane de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii