FacebookTwitterLinkedIn
Simona Halep (locul 18 WTA) ajunge în prima finală a unui turneu WTA anul acesta. Jucătoarea de tenis s-a recuperat medical în urma accidentării din luna mai, când se afla în turneu la Roma. Fostul nr. 1 mondial a ieșit și din top 10 pentru prima dată după șapte ani și jumătate.

În finala Transylvania Open, care se va desfășura duminică, Simona Halep este turneului. Românca o va întâlni pe Anett Kontaveit, din Estonia, care, în cazul unei victorii, se va califica pentru prima dată la Turneul Campioanelor. „O finală de basm. Două jucătoare în mare formă, extrem de motivate și cu multă experiență”, apreciază organizatorii Translylvania Open.

Calificarea în finala de la Cluj-Napoca este recompensată cu un premiu de 16.398 de dolari şi cu 180 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi 29.200 de dolari şi 280 de puncte WTA.

 Halep și Kontaveit vor juca astăzi de la ora 17:30 în direct la Digi Sport 2.

„Este un vis devenit realitate pentru mine, mi-am dorit foarte mult să joc finala aici”, a spus Simona Halep la interviul de pe teren. „Este un turneu acasă, unde îmi doresc întotdeauna să joc bine. Am făcut una dintre cele mai bune partide de tenis ale mele în această săptămână, sunt foarte motivată și abia aștept să joc finala de mâine”, a declarat românca.