FacebookTwitterLinkedIn

Este a doua oară când Halep câștigă acest turneu, după victoria din 2015, dar, de data aceasta din postura de numărul 1 mondial. Acesta este primul meci pe care Halep îl câștigă în postura de lider al Clasamentului WTA, în acest an.

Simona Halep a câştigat turneul de la Hua Hin, după ce a învins-o pe Karolina Pliskova, cu scorul de 6-2, 6-3

Meciul a fost întârziat cu aproape cinci ore, din cauza ploii, fiind disputat nu pe arena principală a competiției, ci într-o sală de antrenament, fără spectatori și fără să fie televizat. Durata partidei a fost de aproximativ o oră și 13 minute.

(Galerie foto) Simona Halep, Allianz-Țiriac și Skoda au început selecția juniorilor pentru propriile echipe de hochei, care se vor antrena pe patinoarul Țiriac – Telekom Arena

Această performanță îi aduce Simonei 280 de puncte WTA și un premiu de 163.260 de dolari.

Înaintea partidei, Halep conducea topul mondial feminin cu 6.175 de puncte, fiind urmată de Garbine Muguruza (Spania) cu 6.135 de puncte, iar Siniakova era pe locul 47 cu 1.100 de puncte.

Simona Halep este numărul 1 mondial și s-a calificat în finala de la Beijing, după ce a învins-o pe Jelena Ostapenko

În semifinalele Turneului de la Shenzhen, Halep a învins o altă româncă, pe Irina Begu (locul 43, cu 1.194 de puncte), iar Siniakova pe rusoaica Maria Sharapova (59, 1.006 puncte).

Simona Halep a învins-o pentru prima dată pe Maria Șarapova și s-a calificat în sferturi la Beijing

Halep a devenit numărul 1 mondial la începutul lunii octombrie, după ce a ajuns în finala unui alt turneu organizat în China, cel de la Beijing. Ea adevenit prima româncă lider mondial WTA și a 25-a de la introducerea clasamentului mondial.