Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Silviu Strejuț – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Silviu Strejuț Avere: 20-21 de milioane de euro Varsta: 40 de ani Resedinta: Brașov Domeniu/Companie: Colectare și reciclare deșeuri, imobiliar  

După un an 2009 de foc, Silviu Strejuţ pare să se fi liniştit în sfârşit. Nu îi place să vorbească despre afacerile sale, însă din scurta discuţie cu echipa „Forbes România“ a mărturisit faptul că asocierea cu grupul austriac de investiţii Metfer Trading i-a salvat afacerea: „Eu nu puteam să continui fără ei, dar pe de altă parte, nici ei nu s-ar fi descurcat în România în acest domeniu fără mine“, explică Strejuţ succesul colaborării româno-austriece.

Antreprenorul braşovean este acţionar în acest moment la trei companii cu afaceri în domeniul reciclării deşeurilor: Silnef SRL, cu venituri de aproximativ 28 de milioane de euro în 2010, Silnef MG – 98 de milioane de euro şi Silnef Recycling (afaceri totale de 8 milioane de euro, anul trecut). Prin intermediul companiilor, Strejuţ reciclează şi depovzitează gunoi în rampe ecologice în toată ţara.

Dacă în 2009 companiile conduse de el se aflau la limita profitabilităţii, iar antreprenorul avea mari probleme de lichidităţi, infuzia de capital din partea Metfer Trading a avut un efect pozitiv. Strejuţ a scăpat de grija pierderilor, iar cele trei companii au raportat în 2010 un profit cumulat de aproape 3,5 milioane de euro. Deşi afacerile lui Strejuţ par să fi revenit pe o pantă ascendentă, acesta încă nu se gândeşte deocamdată la investiţii semnificative, ba dimpotrivă. „În acest moment mă voi rezuma la consolidarea businessului pe care îl conduc, adopt o tactică mai prudentă“, ne-a spus el.

Omul de afaceri mai deţine un bloc de apartamente în oraşul Făgăraş din judeţul Braşov, evaluat de o bancă la 3 milioane de euro. El a reuşit să vândă doar o parte din locuinţe, întrucât cererea în zona Braşovului este în continuare scăzută. Mai deţine terenuri în Timişoara şi Baia Mare, dar majoritatea suprafeţelor din portofoliul său (peste 80.000 de mp) sunt destinate activităţii Silnef. Afaceristul în vârstă de 39 de ani este pasionat de motoarele enduro şi nu ratează nicio ocazie pentru a-şi demonstra abilităţile pe două roţi.

Vezi care era averea lui Silviu Strejuț în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii