FacebookTwitterLinkedIn

Vacanță pentru business

Afacerea noastră nu intră în vacanță. Pandemie sau nu, sau mai ales pandemie, suntem aici să folosim acoperirea globală a mașinăriei, care este JLL, pentru a servi clienții români. Să aducem știința birourilor din piețe mai dezvoltate și să o adaptăm și să o aplicăm în condițiile de piață de la noi. Am fost activi și în pandemie, și nu ne luăm vacanță nici acum.

Când am început eu în Real Estate, vara era mai liniștită. Nu am mai avut o vară liniștită de minim 5 ani.   

Oamenii noștri însă merg în vacanță, pentru că au nevoie să își poarte de grija lor și a familiilor lor, și pentru că merită.

Certitudini și predictibilitate

Singura certitudine care a apărut este că nu există predictibilitate și că toate sistemele și echipele trebuie să fie pregătite să funcționeze în acest mediu deosebit de volatil. Cu cât acceptăm mai repede că aceasta este noua realitate și că nu ne vom mai întoarce niciodată la anii 2000, cu atât vom putea să înaintăm mai eficient.

Îngrijorări

Sectorul de consultanță și sectorul imobiliar este un sector vechi, o lume care nu s-a reinventat demult. Suntem foarte împământeniți în cutumele noastre de a face business și barca se întoarce greu. Sunt îngrijorată că nu suntem capabili să ne mișcăm suficient de repede și să fim suficient de agili.

Planuri de business

Ne reinventam serviciile și abordarea clienților în acest an. Avem norocul unei echipe mature care este capabilă să identifice noi modalități de a face business și noi zone în care putem aplica ce știm.

Ne concentrăm pe însușirea principiilor de ESG la nivel local și a le aplica în tot ceea ce facem.

Ne așteaptă ani diferiți (ca să nu spun grei), și ce am făcut până acum nu ne va mai fi de ajuns – va trebui să facem altceva sau altfel.

Englezul spune: “cautiously optimistic”.

Vacanță în țară sau străinătate

Da, plec în vacanță. Plec și în țară și în străinătate pentru că familia mea și cu mine avem nevoie. E obositor să năvighezi o lume în continuă schimbare în care nu mai poți prevedea nimic și în care nicio zi nu se mai aseamană cu cealaltă. Ca să continui să am energie pentru ceea ce e de facut, trebuie să schimb peisajul.