Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

ForbesForward |
|

Silvia Măinescu (BOIRON România): „Astăzi, mai mult ca oricând, suntem concentraţi pe protejarea salariaţilor noştri şi a familiilor lor”

„Forbes România” invită antreprenori, manageri și companii să vorbească cum își desfășoară activitatea în această perioada dificilă, cum gestionează situația foarte fluidă, cum își tratează personalul, ce speranțe au, ce temeri și multe alte aspecte vitale.
 aboneaza-te
Silvia Mainescu

Silvia Măinescu, director general BOIRON

Forbes: Care sunt măsurile pe care compania dvs le-a luat în sprijinul angajaților de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Silvia Măinescu: Compania BOIRON este o organizaţie profund umanistă. Grupul, deţinut în majoritate de familia fondatoare, şi-a putut păstra independenţa şi valorile umaniste, asumându-şi pe deplin angajamente responsabile. Aceste valori au fost parte dintre pricipiile fondatoare iar ele se continuă şi astăzi mai ales acum, într-un moment crucial al evoluţiei întregii lumi.

Dincolo de medicamentele homeopatice şi de impactul lor, locul pe care îl ocupă oamenii în întreprindere a constituit întotdeauna un aspect de o importanţă majoră. Prin numeroasele acorduri bazate pe încredere şi respect, diversitate, echitate, laboratorul nostru se străduieşte să-i ofere fiecărui angajat o muncă decentă, siguranţă, reducerea inegaliăţilor, un nivel de remuneraţie echitabil, o politică de formare adaptaă şi libertatea de a-şi realiza şi proiectele personale.

BOIRON a înscris în filosofia sa organizaţională dezvoltarea personaă şi bunăstarea la locul de muncă, prin semnarea de varii acorduri sociale şi prin cultivarea dialogului cu salariaţii şi reprezentanţii acestora.

Astăzi, mai mult ca oricând, suntem concentraţi pe protejarea salariaţilor noştri şi a familiilor lor. Securizarea locurilor lor de muncă pentru menţinerea bunăstării lor şi a familiei lor este una dintre priorităţile noastre.

Începând cu data de 9 martie a.c, compania BOIRON a implementat gradual o serie de măsuri pentru protejarea angajaţilor săi din România prin asigurarea de echipament şi substanţe de protecţie, limitarea deplasărilor în interes de muncă, atenţie sporită în ceea ce priveşte reuniunile cu grupuri de specialişti în sănătate până la suspendarea acestora în totalitate, punerea la dispoziţie de variante de transport alternativ pentru salariaţii care nu beneficiază de autoturism de serviciu în cazul în care este situaţia impune şi este nevoie impetuoasă de prezenţa acestora la sediu.

Începând din data de 13 Martie a.c, compania BOIRON a venit în întâmpinarea nevoii de siguranţă a salariaţilor săi prin implementarea sistemului de desfăşurare a activităţii de la  domiciliul salariaţilor, în regim de telemuncă.

Din perspectiva modelului de business, salariaţii BOIRON  s-au adaptat treptat şi responsabil regulilor impuse de nevoia protejării tuturor sistemelor de sănătate şi sunt într-o strânsă şi permanentă comunicare iar periodic sunt organizate reuniuni online.

Având în vedere faptul că nu putem estima reglementările legislative ce vor fi impuse dupa această posibil primă perioadă de urgenţă, luptăm să asigurăm activitatea companiei la capacitate maximă.

Astăzi, ca de fiecare dată, Laboratorul Boiron se angajează să garanteze medicamente homeopatice fiabile și de înaltă calitate pentru pacienții și profesioniștii din sănătate din întreaga România şi din întreaga lume.

 BOIRON România se aliniază obiectivelor comune ale celorlalte 27 de companii farmaceutice internaționale producătoare de medicamente inovatoare, prezente în România şi membre ale ARPIM (Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente).

În contextul reducerii activităților la nivel mondial, facem tot posibilul pentru a asigura continuitatea fabricării și furnizării medicamentelor noastre. Angajamentul nostru de a servi pacienții și cadrele medicale este prioritatea noastră.

Un aspect de o importantă deosebită este că întreaga industrie farmaceutică este angajată în cercetarea, evaluarea şi reglementarea de posibile vaccinuri şi tratamente medicamentoase specifice COVID-19 (Coronavirus) în curs de investigare în prezent.

Forbes: Cum credeți că ați putea ajuta comunitatea – socială și/sau de business?

Silvia Măinescu: În ţara noastră, companiile farmaceutice internaționale producătoare de medicamente inovatoare s-au alăturat prin ARPIM „Campaniei de informare și prevenție CORONAVIRUS”, demarată de Crucea Roșie Română în parteneriat cu Guvernul României, prin donarea sumei de 100.000 lei. Donaţia are ca destinaţie achiziția de materiale sanitare, de igienă și dezinfectante. Aceste materiale vor fi distribuite către instituții publice, spitale și alte instituții sanitare, precum și la populația aflată în nevoie prin intermediul celor ele 47 de filiale din țară ale Crucii Roșii Române și în coordonare cu Direcțiile de Sănătate Publică locale.

Salutăm şi susţinem iniţiativele mediului de afaceri! Sănătatea publică este treaba tuturor! Ne putem ajuta reciproc pentru a ne susţine partenerii sociali care sunt şi clienţii noştri şi care au nevoie mai mult ca oricând să-şi securizeze sănătatea.

În plus, pentru a răspunde cererii Direcției Generale de Sănătate din Franţa, pentru că pandemia Covid-19 impune tuturor să facă totul pentru a limita răspândirea acestui virus, BOIRON va începe de săptămâna viitoare producția de gel hidroalcoolic pe site-urile Messimy și de la Montrichard. Această soluție va fi pregătită conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, detaliate în anexa la decretul din 6 martie 2020.

Site-urile noastre de producție îndeplinesc toate cerințele de reglementare fiind inspectate periodic de către Agenția Națională pentru Securitatea Medicamentelor și Produselor de Sănătate (ANSM) sau de autoritățile țărilor în care medicamentele noastre sunt prezente. Produsul va fi destinat Instituției Franceze de sânge (EFS), locațiilor noastre de producție si farmaciștilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii