FacebookTwitterLinkedIn

IWC, marca elvețiană de haute horlogerie, este celebră, printre altele, pentru extraordinarele sale ceasuri de piloți, pe care le realizează de circa 80 de ani. Spitfire este o legendă în lumea aviației, unul dintre cele mai bune avioane de luptă realizate vreodată, la manetele cărora piloții britanici au făcut minuni de vitejie în lupta împotriva Luftwaffe, mult temuta forță aeriană nazistă.

În onoarea acestui avion legendar, dar și a piloților care l-au manevrat, IWC va sponsoriza inițiativa „Silver Spitfire – The Longest Flight˝ în cadrul căreia un Spitfire perfect restaurat va porni într-un zbor de 43.000 de kilometri prin 30 de țări. Expediția, care va omagia calitățile tehnice, dar și designul avionului britanic, este ideea lui Steve Boultbee-Brooks și a lui Matt Jones, fondatorii Boultbee Flight Academy, aflată în sudul Angliei. De asemenea, IWC a semnat un parteneriat pe termen lung cu academia aviatică.

„Mai mult decât orice aeronavă, Spitfire simbolizează visul omului de a zbura. Este o capodoperă a ingineriei, care s-a născut înainte de vremea sa și care continuă să ne fascineze prin designul extraordinar. Am fost imediat cuceriți de ideea ambițioasă de a pilota acest avion în jurul lumii și ne bucurăm să putem contribui la întruparea acestei aventuri“, a spus Cristoph Grainger-Herr, CEO IWC Schaffhausen.

Boultbee Flight Academy a fost fondată de cei doi piloți britanici și este prima academie aviatică Spitfire certificată din lume.

Exemplarul Spitfire care va zbura în jurul lumii a fost construit în 1943 în Castle Bromwich, iar în prezent face obiectul unui proces complet de  restaurare. Fiecare părticică va fi apoi polișată manual pentru a obține acel aspect argintiu – de unde și denumirea de Silver Spitfire.

Zborul în jurul lumii va porni din Anglia, va continua spre Canada și Statele Unite, apoi Asia, India, Orientul Mijlociu și, spre final, înapoi în Europa.

Artistul francez Romain Hugault, celebru pentru ilustrațiile sale cu temă aviatică, va acompania expediția, pentru a realiza un jurnal artistic al aventurii.

Nu pot decât să sper că Silver Spitfire va ajunge și în România.

Steve Boultbee-Brooks și Matt Jones, fondatorii Boultbee Flight Academy