Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Siguranța datelor influențează încrederea utilizatorilor în tranzacțiile online

Practicile de securitate a informațiilor și a tranzacțiilor online ale băncilor sunt una dintre principalele preocupări ale utilizatorilor atunci când decid cui să-și încredințeze datele personale pentru a face tranzacții, arată un sondaj recent, realizat la solicitarea Kaspersky Lab*.
antivirus_shutterstock.jpg

Sondajul realizat în rândul a peste 11.000 de respondenți , a arătat că peste jumătate dintre ei (58%) ar evita un furnizor care a avut recent un incident de securitate a datelor.

În ciuda faptului că utilizatorii par precauți în legătură cu siguranța informațiilor și a banilor lor atunci când fac o tranzacție, mulți lasă în seama furnizorului să ia măsuri de protecție. 59% dintre respondenți admit că ar alege un furnizor de servicii financiare sau ar tranzacționa într-un magazin online numai în funcție de măsurile suplimentare de securitate pe care le oferă, pentru a-și proteja banii și datele confidențiale.

CITEȘTE ȘI: 15 despre 2015: 15 evenimente desfășurate în domeniul tranzacțiilor în 2015

Cercetarea a arătat, de asemenea, că aproape două treimi (65%) dintre utilizatori își fac griji legate de practicile de securitate ale companiilor unde își încredințează informațiile financiare și personale – o creștere cu 9%, comparativ cu anul precedent.

Astfel, este cu atât mai important pentru bănci și comercianți să demonstreze că fac tot posibilul pentru a liniști aceste temeri și că pun siguranța tranzacțiilor online și a informațiilor pe primul loc.

*Kaspersky Lab este o companie globală de securitate cibernetică care creează soluții de securitate și servicii împotriva amenințărilor digitale lansate asupra companiilor,  autorităților guvernamentale sau utilizatorilor individuali.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii