Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Bani și Investiţii |
|

SIF Moldova a raportat un rezultat net de 17,2 milioane de lei la finalul trimestrului III

Rezultatul net realizat este compus din 36,5 milioane de lei câștig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat și 19,3 milioane de lei pierderea netă.  
Claudiu Doros

Rezultatul net din acest moment reprezintă 44% din ținta fixată în BVC 2020, aprobat de acționari.

Investițiile în valori mobiliare realizate în primele nouă luni ale anului 2020 au fost în valoare de 101 mil. lei, reprezentând 96% din ținta aprobată pentru anul 2020.

 “În contextul pandemiei COVID-19, este de așteptat ca, în continuare, pe parcursul anului 2020 să se înregistreze o volatilitate ridicată a cotațiilor pe Bursa de Valori București, piața pe care este expus în mare parte portofoliul SIF MOLDOVA. Conducerea SIF Moldova nu estimează dificultăți în onorarea angajamentelor față de acționari și a obligațiilor față de terți, disponibilul de lichiditati prezente și viitoare fiind în linie cu limitele impuse de reglementări și suficient pentru a acoperi plățile curente pe toată durata anului, programele investiționale și distribuția de dividente.În acest context, strategia investițională activă robustă și diferențiată pe portofoliile administrate a fost validată ca optimă”, a declarat Claudiu Doroș, CEO SIF Moldova.

Raportat la valoarea totală a activelor administrate, portofoliul de acțiuni cotate deține ponderea principală, de 72,4%, în timp ce ponderea acțiunilor necotate este de 9,7%. Se mențin ca sectoare principale în structura portofoliului, sectorul financiar 45,9% și sectorul energetic 16,3% raportat la valoarea totală a activelor.

Valoarea totală a activelor administrate a fost de 2.050 mil. Lei, în timp ce valoarea unitară a activului net (VUAN) a fost de 1,94 lei. Prețul actiunii SIF2 la finele trimestrului III din 2020 a fost de 1,28 lei, ceea ce a condus la un discount Pret SIF2/VUAN de 34%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii