Cautare
, Contributor

Tech |
|

Siemens inaugurează un centru R&D regional la Cluj, după o investiţie de 4,5 milioane euro

Siemens România a inaugurat un centru regional de cercetare și dezvoltare în Cluj-Napoca,  după o investiție de peste 4,5 milioane de euro, unde urmează să lucreze o echipă de 210 de angajați.
george costache siemens

Noua locaţie, deschisă sub brandul Evosoft, companie subsidiară a Siemens, este un centru regional de cercetare și dezvoltare, care desfăşoară proiecte interne în domeniul IT pentru Siemens, precum şi proiecte de dezvoltare software pentru aplicaţii din portofoliul companiei.

În prezent, echipa numără aproximativ 50 de angajaţi, dar urmează să se extindă până la 210 angajaţi, în următorii doi ani.

Centrul din Cluj-Napoca este cea de-a patra locaţie deschisă de Evosoft în regiune, după Germania, Ungaria şi Turcia, şi urmează să fie a treia ca mărime după numărul de angajaţi, după Ungaria şi Germania. Situat în Liberty Technology Park Cluj, pe o suprafață de peste 3.000 de metri pătrați, noul centru va ajunge la 210 specialiști în implementarea de proiecte software globale și dezvoltare de produse până în 2017.

Investiția Siemens în noul centru de cercetare și dezvoltare din Cluj se ridică la 4,5 milioane de euro și include costurile chiriei pe următorii cinci ani, costurile de amenajare și investiția inițială în infrastructură.

,,Istoria Siemens în România datează încă din 1905, când a fost inaugurată prima reprezentanță în București, sub denumirea de Societatea Română de Electricitate – Siemens Schuckert Societate Anonima. În urmă cu 10 ani, am deschis cel de-al doilea punct de lucru pe plan local, la Cluj-Napoca, iar în prezent ne desfășurăm activitatea în 10 filiale și am încheiat anul fiscal 2014 cu o cifră de afaceri de 138 de milioane de euro”, declară George Costache (FOTO), CEO al Siemens Romania.

La finalul anului fiscal încheiat în septembrie 2014, Siemens a înregistrat o cifră de afaceri de 138 milioane euro şi număra 1.680 de angajaţi în România.

Compania deţine patru fabrici în Sibiu şi Buziaş, care produc sisteme şi componente pentru automatizări şi aplicaţii industriale, alături de patru centre de cercetare-dezvoltare în domeniile IT şi energie, localizate în Bucureşti, Braşov şi Cluj-Napoca. Iar portofoliul subsidiarei româneşti este organizat de-a lungul a trei domenii: electrificare, automatizări şi digitalizare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii