FacebookTwitterLinkedIn

Contractul este cel mai mare proiect de reabilitare de staţii de transformare medie tensiune realizat de Siemens SRL şi urmează  să fie finalizat în doi ani de la debutul lucrărilor. Lucrările de reabilitare ar urma să înceapă în al doilea trimestru al anului 2018.

Ghennadi Dimov, directorul general al Moldelectrica: Prin implementarea acestui contract, Moldelectrica va mări fiabilitatea alimentării consumatorilor stațiilor reconstruite, de aceea avem certitudinea că Siemens, companie cu o istorie îndelungată în energetică, va face față provocărilor acestui proiect și va implementa tehnologii performante în Republica Moldova.

VEZI CUM S-A ÎMPĂRȚIT PUBLICITATEA ÎNTRE TELEVZIUNI – TRIMESTRUL I 2018

Petru Ruşeţ, Country Division Lead  Energy Management, în cadrul Siemens România şi Republica Moldova: Parteneriatul cu Moldelectrica şi faptul că putem contribui la reabilitarea sistemului energetic din Republica Moldova ne onorează. Suntem încrezători că acest proiect este doar un prim pas pentru industria energetică din Republica Moldova.

Moldelectrica este o companie specializată în centralizarea serviciilor de transport şi dispecerizare operativă a sistemului energetic din Republica Moldova.

Cu o istorie de 113 ani în România, Siemens operează în prezent 4 fabrici şi 4 centre de cercetare-dezvoltare pe plan local.

Începând cu anul fiscal 2017, Siemens SRL a preluat şi coordonarea activităţilor de vânzare ale grupului german în Republica Moldova. Compania are trei direcţii strategice de dezvoltare: electrificare, automatizări şi digitalizare.