Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Siemens va moderniza una dintre fabricile din Sibiu în 2016

Siemens va moderniza, în 2016, fabrica Sykatek din Sibiu și va recruta ingineri IT pentru centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj-Napoca.  
Siemens

Sykatec este specializată în producția echipamentelor electrice pentru industria transporturilor, mai precis cabluri și confecții metalice pentru vagoanele de cale ferată. Investiția este încă necunoscută, însă George Cătălin Costache, directorul general Siemens România, a precizat că depășește suma de 3 milioane de euro.

În ultimii ani, compania a dezvoltat în mod sistematic segmente de afaceri în sectoarele software și IT și intenționează, în acest fel, să extindă se extindă în acest domeniu.

În prezent, compania cuprinde nouă divizii, patru unități de producție, dintre care trei în Sibiu, inclusiv fabrica modernizată, și una la Buziaș, în județul Timiș, care produc sisteme și componenente pentru automatizări și aplicații industriale. De asemenea, Siemens deține și două centre de dezvoltare, în București, Brașov și Cluj-Napoca. Recent, Siemens a investit circa 4,5 milioane de euro în a doua unitate de producție din Cluj-Napoca. „Și la Buziaș, unde se produc eletromotoare, vom investi pentru extinderea capacității de producție în următorii ani”, a declarat George Cătălin Costache.

În 2014, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 138 milioane de euro și 1.600 de angajați.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii