Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Sibiul amenință supremația Clujului

17_aurel_muntean.jpg
Averea medie a miliardarilor din Sibiu este mai mare decât a celor clujeni, care compensează însă prin numărul și valoarea averii cumulate. 

Anul trecut, ardelenii prezenți în „Forbes 500 Miliardari” aveau o avere cumulată de 2,8 miliar­de de euro. Anul acesta, valoa­rea a scăzut la 2,58 miliarde de euro și provine de la un număr de 111 oameni de afaceri. Cei mai mulți provin din județul Cluj. Averile lor însumate ajung la 779 de milioane de euro, cu 229 de milioane de euro mai mult față de cele cumulate de miliardarii sibieni, care însă punctează la capitolul „avere medie”, cu 31 de milioane de euro comparativ cu 23 de milioane de euro cât înregistrează clujenii. De remarcat este și faptul că suma de 547 de milioane de euro din Sibiu provine de la 17 miliardari.

Cel mai bogat dintre aceștia este Aurel Muntean, cu o avere de 165 de milioane de euro, formată în cea mai mare parte din proprietăţi imobiliare. Printre acestea se numără magazinul Victoria din București, Circul Foamei din Piaţa Unirii din Capitală, precum și hotelul Împăratul Romanilor, la care se adaugă peste 400 de spaţii comerciale. Sibianul este și cel mai bogat transilvănean, iar cel mai „sărac” este Horațiu Cercel, cu o avere estima­tă la cinci milioane de euro. În Cluj, cel mai bogat este Ștefan Vuza (100 de milioane de euro), iar cel mai „sărac” – Vasile Onacă, cu șase milioane de euro.

Clujul rămâne în topul miliar­darilor transilvăneni în privința numărului demiliardari (34) și a averii cumulate (779 milioane de euro), dar cedează primul loc Sibiului în privința averii medii. Pe locul trei se situează județul Mureș (260 de milioane de euro avere cumulată). 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii