FacebookTwitterLinkedIn

Începând de sâmbătă, 5 septembrie, autoritățile locale au decis ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în localitatea Slimnic, județul Sibiu. Masca va fi purtată în toate spațiile publice deschise de toți localnicii, mai puțin de copiii cu vârsta sub 5 ani, informează un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Sibiu transmis vineri, conform Agerpres.

Comunicatul Instituţiei Prefectului Sibiu precizează că această nouă măsură va fi obligatorie până la 18 septembrie 2020. Slujbele religioase vor fi din nou oficiate în curtea bisericilor. Credincioșii care merg la slujbe trebuie să poarte măști de protecție, chiar dacă se află în spațiu deschis.

Prin instituirea purtării măștii de protecție, prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, consideră că va împiedica răspândirea infecției cu coronavirus în Slimnic.

În județul Sibiu, raporatele arată că vineri sunt active 270 de cazuri de coronavirus, din care 16 se află în comuna Slimnic. În această localitate s-a înregistrat cea mai mare incidenţă de cazuri de COVID-19 raportat la populaţia acesteia.

Pentru a se asigura de respectarea regulilor, Mircea Crețu a adăugat “A fost convocat de urgenţă CJSU în şedinţă extraordinară (…). Ca urmare, sub coordonarea prefectului, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi vor avea echipaje de verificare ce vor lucra în două schimburi zilnic, Inspectoratul Teritorial de Muncă va verifica, operatorii economici şi agenţii economici de transport, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor alternativ cu Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor vor efectua verificări conform atribuţiilor pe raza localităţii Slimnic”.