Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

SIA, prima artistă 40+ care ocupă locul 1 în Billboard după mai bine de 15 ani

Sia Furler, cântăreața care va urca în această seară pe scena din Piața Constituției, ne-a cucerit inimile cu versurile sale sensibile, dar a cucerit și locul 1 din Billboard Hot 100 cu ultimul ei hit, Cheap Thrills, pe care-l cântă alături de Sean Paul. Astfel, artista australiană este prima femeie de peste 40 de ani care urcă pe primul loc în celebrul top după 16 ani, urmând-o pe Madonna.
 aboneaza-te
sia

Cheap Thrills este una dintre piesele de pe ultimul album semnat SIA – This is acting – și este compusă chiar de artistă, deși inițial i-a fost destinată Rihannei, care a refuzat-o.

“Am realizat în timp ce finalizam piesa că este un pic cam brit-pop pentru Rihanna. Am trimis-o totuși la ea, dar a refuzat-o. Apoi, pur și simplu nu m-am putut opri din a o asculta în timp ce mergeam cu mașina”, le-a spus SIA jurnaliștilor de la Rolling Stone.

 Citește și: Cum a ajuns Kim Kardashian un mogul al jocurilor pe mobil

O familie de artiști, o poveste de viață spusă cu ajutorul versurilor

Sia Kate Isobelle Furler, pe numele ei întreg, s-a născut pe 18 decembrie 1975, în Adelaide, Australia. Artista face parte dintr-o familie de artiști, așa că nu mai este nevoie să “săpăm” pentru a afla de unde talentul.

Tatăl său, Phil Colson, a fost muzician și a făcut parte din mai multe formații, printre care Foreday Riders, Rum Jungle, Fat Time, Jump Back Jack și Mount Lofty Rangers. Mama sa, Loene Furler, este cântăreață, compozitoare și muziciană. Lista artiștilor din familia ei nu se oprește aici, Sia fiind nepoata actorului și cântărețului Kevin Colson, dar și a muzicianului Colin Hay, membru al formației australiene Men at Work.

 aboneaza-te
sia furler

Însă, inspirația timpurie a cântăreței a venit din partea unor artiști ca Aretha Franklin, Stevie Wonder și Sting, pe care ea obișnuia să-i imite cu fiecare ocazie, în copilărie. Iar la mijlocul anilor 1990, Sia își începe serios cariera, cântând alături de band-ul local Crisp, descris ca un band de jazz-acid. Șapte ani mai târziu, formația se destramă, iar acela este momentul când ea începe să compună pentru primul său album – OnlySee, pe care l-a lansat în același an, 1997. De atunci și până în prezent, SIA a mai lansat încă șase albume, dar a avut și numeroase colaborări cu alți artiști, pe partea de compoziție.

În 2010 Sia intră într-o depresie severă cauzată de moartea tatălui ei, pe care nu l-a putut salva din ghearele băuturilor alcoolice. Această depresie o face pe Sia să se îndepărteze din ce în ce mai mult de lume recurgând la diferite tehnici și metode spectaculoase de a-și ascunde fața. În 2013, Sia primește provocarea de a scrie o piesă pe moment de la o televiziune americană. În doar 18 minute, Sia a compus muzica și versurile hit-ului anului 2014 „Chandelier”. În 2 săptămâni melodia ajunge pe radio, și pe locul 3 în topul internațional al revistei Billboard. În 2015, Sia câștigă premiul pentru „Înregistrarea anului” la a 57-a ediție a premiilor Grammy cu melodia Chandelier. În același an Sia lansează „Elastic Heart” care ilustrează povestea ei și a tatălui său pe care nu l-a putut salva din ghearele băuturilor alcoolice.

Artista are în portofoliu colaborări cu nume celebre din muzică: Zero 7, David Guetta, Flo Rida, Eminem, Rihanna, Beyoncé, Lea Michele, Kylie Minogue, Adam Lambert, Celine Dion, Christina Aguilera, Britney Spears, Angel Haze, Beck, Katy Perry, Ne-Yo, Maddie Ziegler, Kesha, Jennifer Lopez și Shakira.

Citește și: Cum a trecut Ashton Kutcher de la actorie la business și a făcut un sfert de miliard

Concertul din București

În această seară, cântăreața australiană este așteptată să urce pe scenă începând cu ora 21:30, pentru un concert ce va dura o oră și jumătate, potrivit organizatorilor. Acesta este unul dintre cele mai așteptate concerte din acest an, iar programul din această seară arată așa:

18:00 – deschiderea portilor

18:45 – 19:30 – Oh Land

20:00 – 21:00 – Selah Sue

21:30 – 23:00 – SIA

 

sia maddie ziegler

Din concertul susținut de artistă, nu vor lipsi hit-uri precum Chandelier, Elastic Heart, Alive etc.

Oh Land va fi și ea o premieră pentru România și este o artistă din zona indie-pop, care a reușit să atragă atenția printr-un stil muzică elaborat, nonconformist, cu multe elemente experimentale, iar cele patru albume de studio și două EP-uri lansate până în prezent stau mărturie.

Selah Sue, pe numele adevărat Sanne Greet A. Putseys, provine din Belgia și este un artist de succes în Europa și America. Cele două albume pe care le-a realizat până în acest moment au primit recenzii deosebite, albumul de debut fiind placat cu nu mai puțin de opt discuri de platină. Printre piesele de top ce nu vor lipsi din concertul de la București se numără Zanna, Reason și This World.

FOTO: Facebook SIA

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii