FacebookTwitterLinkedIn

Maternitatea și motherhood-ul mi-au schimbat fundamental nu valorile, ci prioritățile. Nu știu exact ce anume determină o femeie să se raporteze exclusiv la copil când devine mamă, însă orice ar fi, mie nu mi s-a întâmplat. Din fericire. În sensul că maternitatea nu m-a transformat într-o persoană pentru care copilul este singura rațiune de a trăi și nimic altceva nu mai există.

Sunt o femeie care încearcă să îmbine toate planurile unei vieți fericite, cu priorități foarte clar definite: băiețelul meu este prioritatea 0. Cu alte cuvinte, atât timp cât știu că băiețelului meu îi este bine, mă implic și mă dedic celorlalte persoane, proiecte și inițiative din viața mea. Dacă este nevoie, însă, nu am nicio ezitare să-mi redirecționez întreaga dedicație și implicare pentru a fi lângă Iannis.

După ce am devenit mamă, am descoperit că sunt „enervabilă“, eu fiind în marea majoritate a cazurilor foarte calmă, controlată și echilibrată. Dar, așa cum cred că știe orice părinte, copiii sunt cei care ne dăruiesc cele mai autentice momente de fericire, împlinire și iubire, dar și cei care ne testează cel mai mult limitele. Am descoperit că rolul de mamă este cel pentru care viața ne pregătește cel mai puțin, deși probabil este cel mai important. Am descoperit că pot fi fericită cu foarte puțin: un zâmbet, un pupic, un pas, un cuvânt. Am descoperit cât de important este pentru mine să călătoresc, să explorez locuri și culturi diferite atunci când am realizat că nu mai pot să călătoresc cu aceeași ușurință, în același stil sau chiar în aceleași locuri.  Am descoperit, vrând–nevrând, că pot fi muuuult mai eficientă decât eram.

Întâmplarea a făcut ca sarcina să apară la câteva luni după ce
mi-am schimbat cariera și am decis să încep un proiect al meu (așa apărând www.complice.ro). Așa că m-am trezit cumva în două roluri noi, despre care nu știam mai nimic și pentru care pregătirea a fost după principiul „văzând și făcând“. Cred că îți trebuie o bună organizare, autodisciplină, un mod sănătos și eficient de a vedea lucrurile și muuultă înțelegere și ajutor de la cei care-ți sunt alături.

În 2015 am simțit nevoia de schimbare și am decis să renunț la jobul din multinațională pentru a dezvolta un business propriu, în care să pot investi toată pasiunea, determinarea și cunoștințele, dar și pe care să îl pot modela exact cum îmi doresc.

În aproximativ 1 an a fost gata Complice.ro, cu un portofoliu, pe atunci, de 25 de experiențe cadou. Complice.ro este un concept care promovează experiențele cadou, în locul cadourilor materiale. Aș putea spune că se înscrie în trendul mondial collect moments, not things. Noi oferim o selecție de experiențe memorabile, ce pot fi dăruite cadou atât la nivel personal, cât și în zona corporate, unde brandurile au nevoie de diferențiere și strategii eficiente pentru motivare, retenție și engagement a clienților și angajaților. Zona corporate s-a dezvoltat după ce am pornit la drum, nu ne-am așteptat inițial să găsim deschidere pe acest segment. Însă în anumite perioade s-a dezvoltat chiar mai repede decât zona cadourilor individuale     .

Asociez iremediabil antreprenoriatul cu flexibilitatea și libertatea de a modela businessul în direcția care simți că este cea mai bună. Cred că, pe măsură ce se dezvoltă un business, antreprenorul are mai multe provocări. Pentru că businessul nostru reprezintă o inovație, pentru noi provocarea constă în a crea nișa și a face cunoscut conceptul.