Cautare
, Contributor

Între noi părinții |
|

Și  mamă, și… Antreprenor!

Să fii mamă nu-i ușor! Ba chiar e destul de solicitant. Și atunci, între job și copii, ce-ar fi de ales? Antreprenoriatul - răspund din ce în ce mai multe femei. De ce? Pentru că împacă ambele iubiri! Și-n plus oferă acea doză de creativitate și libertate care le permite mamelor să viseze, să creeze și să-și urmeze pasiuni mai vechi pentru care, odinioară, n-aveau timp sau curaj. Nu, antreprenoriatul nu-i floare la ureche. Vine cu provocări, riscuri și, uneori, cu mult timp peste program. Însă vine și cu satisfacții mari, cu alt flux de energie și cu șansa de a-ți putea gestiona timpul în funcție de nevoile tale și ale copilului tău. Secretul este să-ți găsești nișa și să îndrăznești. Asta am înțeles noi de la femeile cu businessuri frumoase care ne-au trecut pragul în acest număr al revistei. Femei care, după apariția unui copil, au continuat să facă ceea ce iubesc - să fie și mame, și antreprenor.
 aboneaza-te
mame Mom O'clock-82

Oana Gabriela Boia, co-fondator Cafeneaua Mom O‘clock

Venită din provincie acum mulți ani, cu ambiții și visuri de capitală, profesionistul de azi s-a format în cei 7 ani petrecuți în Unilever South Central Europe, unde am lucrat în departamente diverse (vânzări, marketing, trade marketing) și pe categorii variate (home care, personal care & food).

Și cum m-am săturat de viața de huzur, am decis să fac pasul natural către rolul de mamă. Majoritatea lucrurilor pe care
le-am anticipat că le voi face ca părinte, le-am făcut fix pe dos. De aceea, cu ochii și mintea de acum, aș spune că nu există rețetă de succes că fiecare copil este diferit, cu nevoi diferite, că e bine să-ți urmezi instictul și inima și să nu te judeci prea aspru. Au grijă ceilalți să o facă oricum pentru tine.

Pentru femeile care cochetau cu ideea antreprenoriatului, maternitatea poate fi un motor pentru a porni în această direcție, pentru a-ți testa ideea sau abilitățile.  Așadar, Mom o’clock a apărut natural, odată cu noul rol de mamă. Experiența maternității a fost una dificilă, adaptându-mă foarte greu la noua viață schimbată la 180%. Însă m-a inspirat să visez la un loc fără prejudecăți, baby friendly pentru părinți cu copii foarte mici, unde chicotelile, „mișunatul“ constant al acestora, tantrumurile sau alăptatul în public să fie lucruri absolut normale. Am înscris ideea într-un incubator de proiecte promovat de Radio Guerrilla anul trecut în vară, iar anul aceasta, cu ocazia zilei de 8 martie, împreună cu asociata mea, i-am dat viață.

Mom O’clock promovează o viață socială activă alături de copii, oferind diverse facilități: parcare de cărucioare, cameră de înfășat, cameră de alăptare, cameră de joacă, balansoare pentru bebeluși, meniu adaptat pentru copii de peste 6 luni. Și tot aici, poți participa la cursuri și ateliere diverse care să te ajute să fii informat, te dezvolți personal sau pur și simplu să te recreezi alături de cel mic.

Cel mai frumos sentiment este să primești feedback-ul pozitiv al oamenilor și să-i vezi că revin, unii dintre ei fiind deja de-ai casei. Ne dorim ca prin Mom o’clock să avem un impact social cât de mic în viețile oamenilor și să îi ajutăm să scoată ce e mai frumos din experiența maternității, respectiv paternității.

Andra Sima-Pencea, co-fondator Cafeneaua Mom O‘clock

Sunt un om de comunicare la bază, însă experiența în cadrul multinaționalei m-a format ca om de business. De-a lungul timpului am lucrat cu branduri de renume, în diverse departamente, la nivel regional și global. În general, îmi place să pornesc de la oameni, să descopăr nevoi reale ale lor, iar prin munca mea să încerc să ofer un răspuns sau o soluție care să le facă viața mai ușoară zi de zi.

Cred că un copil este ca un catalizator: întărește și scoate în evidență toate caracteristicile părintelui, punându-l în situații dintre cele mai diverse și testându-l din toate punctele de vedere. De când sunt mamă, am devenit mai permisivă cu mine însămi, am realizat că e ok să nu fiu mereu în control, să am momente de deznădejde, să mai iau câte o pauză, să fiu relaxată față de situații care se vor întâmpla oricum, cu sau fără stresul meu.

Mereu am fost un om activ, ca atare perioada maternității a fost o bună ocazie pentru a încerca antreprenoriatul. Decizia a venit natural, a fost o sincronizare aproape perfectă cu Oana, care era și ea proaspătă mămică atunci când am hotărât să ne aventurăm în această experiență. Am pornit de la o nevoie pe care am simțit-o pe pielea noastră, constatând că există un gol în piață pe segmentul locurilor baby-friendly. Primul an de viață al copilului e o perioadă cu multe schimbări și nevoi specifice, mama are și ea nevoie de diversitate, așa că am hotărât să creăm noi un loc în care mămicile aflate în concediu de maternitate, dar și tații sau bunicii, să poată ieși în oraș alături de copii de la cele mai fragede vârste. Așa a apărut Mom o’clock.

Ne-am dorit să cream un loc în care să se simtă în siguranță cu cei mici, să aibă la îndemână facilități adaptate nevoilor lor și să le ușurăm viața de părinte aflat la început de drum prin tot ceea ce le oferim.

Antreprenoriatul este un mix de ambiție și responsabilitate, dar și o sursă inepuizabilă de energie, atunci când știi că e proiectul tău cel care crește și care poate aduce o schimbare în jur.

 

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii