FacebookTwitterLinkedIn

Faptul că Timișoara este unul dintre cele mai bune orașe pentru afaceri din România (veți afla în curând, din ediția tipărită a revistei Forbes România pe ce loc se află, anul acesta, orașul de pe Bega în topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri) reiese și din investițiile demarate de jucătorii din sectorul centrelor comerciale moderne.

Află pe ce loc s-a situat Timișoara în ediția din 2015 a topului Forbes cele mai bune orașe pentru afaceri

La doar câteva luni de la inaugurarea din noiembrie 2015 a primei faze a mallului Shopping City Timișoara, fondul de investiții sud-african New Europe Property Investment (NEPI), unul dintre cei mai activi jucători din real estate-ul românesc, anunță inaugurarea, la sfârșitul lunii martie, a celei de-a doua faze.

“Investiția NEPI în valoare de 83,8 milioane de Euro în Shopping City Timișoara reprezintă mai mult decât dezvoltarea unui centru comercial, este una dintre cele mai mari investiții din ultima perioadă din județul Timiș. De aceea, pentru noi, finalizarea lucrărilor la Shopping City Timișoara, Faza II, reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte de pe agenda acestui an. Vrem să oferim un mall care să depășească așteptările timișorenilor și întregii populații din regiunea de vest a României. Shopping City Timișoara va oferi, alături de opțiuni variate de cumpărături și petrecere a timpului liber și noi locuri de muncă, contribuind, astfel, la dezvoltarea economică a regiunii de vest”, afirmă Tiberiu Smaranda, Executive Director NEPI.

Pe aceeași temă: Când încep lucrările la Timișoara Centrum?

Finalizarea fazei a doua de construcție a Shopping City Timișoara, plănuită pentru data de 31 martie, va aduce pe piață cel mai mare și mai modern centru comercial din vestul țării, cu branduri de prestigiu internațional, precum Zara, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, H&M, C&A, New Yorker, Koton, LC Waikiki, CCC, Orsay, Motivi, Sport Vision, Hervis, Kenvelo, Lee Cooper, Time Out, Adidas, Pandora, Office Shoes, Deichmann, Sephora, Douglas, Tom Tailor, Colins, Suvari, Teilor, Pizza Hut, Starbucks, alături de cel mai mare și mai modern cinematograf din afara Capitalei.

Centrul comercial este construit pe un teren de 18 hectare, în două etape, iar la finalizarea dezvoltării sale, în martie acest an, va avea o suprafață închiriabilă de 70.000 metri pătrați în prima fază, reprezentanții dezvoltatorului spunând că există în continuarea capacitate de dezvoltare a centrului comercial care deservește o populație de peste 700.000 de locuitori, atât din Timișoara, cât și din împrejurimile sale.

Citește un articol despre dezvoltarea imobiliară a orașului de pe Bega

Potrivit reprezentanților NEPI, un ”avantaj major” pe care îl oferă centrul comercial, odată finalizat, este oferirea unui plus de atracție pentru turiștii care vizitează Timișoara, aceștia având acum la dispoziție o ofertă completă de petrecere a timpului liber la cumpărături și distracție.

Odată cu inaugurarea primei faze, în noiembrie 2015, Shopping City Timișoara a adus timișorenilor primul hypermarket Carrefour din regiune, alături de alți 25 de retaileri naționali și internaționali, între care amintim Dedeman, Media Galaxy, Noriel, Kendra, Pepco, Help Net, SensiBlu, Opticris, TUI Travel, Zoocenter, Mondex.

”Vom continua tradiția de colaborare și parteneriate strategice cu ancore cu acoperire internațională, în toate centrele noastre comerciale. În același timp, încurajăm și susținem dezvoltarea economiei locale prin încheierea de parteneriate cu cele mai bune concepte aparținând agenților comerciali locali. Astfel, suntem siguri de faptul că putem oferi clienților noștri cel mai bun mix de retail, personalizat pentru nevoile românilor din vestul țării”, a adăugat Tiberiu Smaranda.

NEPI se află printre cei cinci investitori care au realizat circa 80% din volumul total al tranzacțiilor imobiliare înregistrat în 2015 în România. Cine sunt ceilalți patru?

În plus, timișorenii vor avea acces la cel mai mare cinematograf multiplex Cinema City din afara Capitalei, care va aduce 13 săli dotate cu cele mai noi tehnologii 3D, precum și conceptele revoluționare iMAX și 4Dx. În plus, Shopping City Timișoara pune la dispoziția timișorenilor și o sală de fitness ultramodernă, dotată cu piscină semiolimpică.

Situat în Calea Șagului nr. 100, Shopping City Timișoara va oferi, de asemenea, o zonă de distracție și petrecere a timpului liber, despre care reprezentanții companiei spun că este cea mai dezvoltată astfel de facilitate prezentă într-un centru comercial la acest moment.

Din portofoliul NEPI fac parte Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, CityPark Constanţa, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center şi alte centre comerciale în întreaga ţară, dar şi în Serbia şi Slovacia. NEPI mai deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucureşti, City Business Centre din Timişoara şi The Office din Cluj.