Cautare
, Contributor

Energie |
|

Shell va renunța la 9.000 de angajați, din cauza pandemiei

Shell va renunța la aproximativ 9.000 de angajați pe măsură ce Covid-19 accelerează restructurarea la nivel de companie.  
 aboneaza-te
Shell

Pe măsură ce pandemia persistă și chiar grăbește trecerea la o energie mai curată, companiile petroliere se confruntă cu pierderi de miliarde de dolari, reducând dividentele și locurile de muncă, relatează Bloomberg. 

Compania Shell are în prezent 83.000 de angajați și va reduce 9.000 de posturi până la sfârșitul lui 2022. Dintre acestea, 1.500 de persoane vor fi concediate voluntar până la finalul anului, a anunțat compania miercuri.

“Trebuie să fim o organizație mai simplă, mai simplificată și mai competitivă”, a declarat Ben van Beurden, director executiv, într-un comunicat. „În multe locuri, avem prea multe straturi în companie: prea multe niveluri între mine, ca CEO, și operatorii și tehnicienii din locațiile noastre.”

Shell vrea să elimine emisiile

Transformarea într-o organizație cu emisii reduse de carbon este o mutare potrivită, consideră și analiștii Barclays.

Shell a început restructurările încă din luna mai, când Van Beurden a anunțat angajații că se remodelează compania. Acesta le-a oferit opțiunea de concediere voluntară, a redus recrutarea și a revizuit contractele cu cei expatriați.

Reorganizarea vizează și ambițiile ecologice extinse ale Shell. Compania a declarat, în aprilie, că intenționează să elimine emisiile din propriile operațiuni și cea mai mare parte a gazelor cu efect de seră provenite din combustibilul pe care îl vinde clienților săi, până în 2050. Firma anglo-olandeză a mai spus că, în cele din urmă, va face afaceri doar cu companii cu zero emisii.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii