Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Shell va extrage petrol din Oceanul Arctic

Compania petrolieră Shell a primit autorizația finală să foreze în Oceanul Arctic pentru a extrage petrol, informează BBC.
shutterstock_305643488

Luna trecută, companiei petroliere Shell i-a fost permis să foreze doar în două zone din largul coastei statului Alaska.

Organizațiile ecologice sunt împotriva acestei acțiuni, susținând că zona va avea de suferit în urma exploatării de petrol. Cu toate acestea, Guvernul SUA a declarat că a monitorizat activitatea companiei Shell pentru a se asigura ca lucrează atent și nu se vor ivi accidente ecologice.

,,Activitățile care se desfășoară pe coasta Alaska nu reprezintă un pericol pentru mediu”, a declarat Brian Salerno, directorul Biroului de Siguranță a Mediului, care a emis autorizația finală.

Un reprezentant Shell a evidențiat de asemenea pariul companiei pe siguranță. ,,Acțiunile noastre vor fi sigure și responsabile. Vom evalua tot ce ar putea deveni o bază națională de resurse de energie”.

Autorizația finală, emisă după ce compania a reparat o importantă componentă din echipament, este o extensie a celei emise în iulie. Prin aceasta, Shell va putea fora în adâncul Oceanului Arctic pentru prima dată în ultimele două decenii. Pentru acest proiect care a stârnit controverse, compania a investit 7 miliarde de dolari și este sigură că se vor găsi cantități mari de petrol în regiune, întrucât experții susțin că mai mult de 20% din resursele nedescoperite de petrol și gaz se află în Oceanul Arctic.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii