Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Shell suspendă activitățile din Oceanul Arctic, după investiții de 7 miliarde de dolari

Compania Royal Dutch Shell suspendă explorările în Oceanul Arctic, în largul coastelor Peninsulei Alaska. Oficialii gigantului petrolier au declarat că au luat decizia pentru că nu au găsit suficiente resurse de petrol și gaze naturale, relatează BBC.
Shell

Gigantul petrolier a investit în operațiunile din Oceanul Arctic suma de șapte miliarde de dolari.

„Shell contină să vadă potențial de explorare, iar bazinul Arctic va fi în continuare important pentru Alaska și SUA”, a declarat Marvin Odum, președintele Shell SUA. „Cu toate acestea, a fost un rezultat dezamăgitor”.

Însă, unii analiști au indicat faptul că Shell va renunța complet la explorările în Oceanul Arctic. „Sunt mari șanse ca reprezentanții companiei să se simtă ușurați că pot suspenda explorările. Din moment ce prețul petrolului este de aproximativ 50 de dolari pe baril, se discuta despre acțiuni riscante și nu exista garanția că ar avea succes”, au declarat specialiștii.

Guvernul Statelor Unite a acordat în luna august companiei Royal Dutch Shell autorizaţia pentru activităţi de explorare a petrolului şi gazelor naturale în Oceanul Arctic.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii