Cautare
, Contributor

Energie |
|

Shell raportează cea mai mare pierdere din ultimul deceniu

Compania Royal Dutch Shell a raportat cea mai mare pierde din ultimii zece ani. După ce a anulat câteva operațiuni în Alaska și Canada, compania a pierdut 7,89 miliarde de dolari, anunță Bloomberg.  
Shell

Reprezentanții Shell au declarat, într-un comunicat de presă, că în trimestrul trei profitul net a scăzut cu 70 procente și a ajuns la 1,77 miliarde de dolari. Gigantul petrolier Royal Dutch Shell, care urmează să preia compania din domeniul energetic BG Group Plc în cea mai mare tranzacție din industria petrolieră, a raportat o pierdere trimestrială de 7,42 miliarde de dolari, în contextul în care anul trecut a înregistrat un profit de 4,46 miliarde de dolari. Din această sumă, pierderea a 4,61 miliarde de dolari este un rezultat al suspendării operațiunilor de foraj din Alaska și al proiectului din Canada, prin care insista să exploateze nisipurile petrolifere. Restul de 3,69 miliarde de dolari este un rezultat al estimărilor greșite pe care compania le-a avut asupra prețurilor petrolului și gazelor naturale. În consecință, acțiunile companiei au scăzut cu 1,8%.

Shell va prelua grupul britanic BG pentru suma de peste 70 miliarde de dolari. Finalizarea tranzacției va avea loc la începutul anului viitor și îi va permite celui mai mare jucător din industrie de pe piața europeană să devină cel mai mare producător de gaze naturale lichefiate și să își consolideze statutul pe piața de gaz din Australia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii