FacebookTwitterLinkedIn

Este esențial ca de-a lungul întregului proces să nu te condamni pentru acest lucru, pentru că până și cei mai experimentați oameni au dificultăți în această privința. Iată câteva sfaturi prin care poți trece mai ușor prin acest procedeu de recrutare:

Pregătește-te din timp pentru interviu

Cu câteva zile înainte, citește cât de multe informații despre organizația în care urmează să mergi. Informează-te cu privire la activitățile companiei, provocările, tendințele, competitorii, însă poți arunca o privire și pe bloguri, forumuri pentru a fi la curent cu opiniile foștilor și actualilor angajați.

Pregătește o lista de întrebări pe care intenționezi să le adresezi interviavatorului. Îl poți adresa întrebări referitoare la poziția pentru care candidezi, la activitățile companiei, programul de lucru sau orice.

Seara dinaintea interviului contează

Pregătește cu o seară înainte portofoliul (dacă este cazul) cu realizările tale importante de până la acel moment, alături de agenda pe care o vei lua cu ține. De asemenea, alege cu atenție ținuta pe care urmează să o porți la interviu.

În cele din urmă, verifică încă o dată adresa la care trebuie să ajungi și notează numele și numărul de telefon al persoanei de contact.

Planificarea atentă

Aseaza-te la birou și planifică fiecare detaliu al întregului process, la fel cum îți planifici vacanța de vara. Panificarea minuțioasă va reduce considerabil nivelul de stres din ziua evenimentului.

Prezintă-te mai devreme

Ia în calcul idea de a fi mai devreme la locul stabilit pentru a fi sigur că nu vei pierde prea mult timp cu căutatul  clădirii și ulterior a etajului și a camerei în care trebuie să te prezinți.

Dacă ajungi mai devreme, nu doar că vei reduce posibilitatea de „a fi pe fugă”, însă vei avea timp și să te acomodezi cu mediul în care ajungi, să observi angajații și poate să surprinzi și câte puțin din interacțiunile lor.

Ia notițe

Pentru a scăpa de emoții, notează în agenda observații pe parcursul interviului, lucruri care ți-au stârnit atenția la discursul angajatorului, sau chestiuni care ți s-au părut interesante la nivelul întregului proces de recrutare. De asemenea, pe parcurs poți nota și întrebările  pe care dorești să le adresezi interlocutorului.

S-a dovedit că scrisul reprezintă un instrument benefic prin intermediul căruia îți poți menține atenția sporită asupra discuției. Acest procedeu reduce totodată și tendința de a te concentra obsesiv asupra propriei persoane.

Traducere și adaptare: Forbes.com