FacebookTwitterLinkedIn

Logo-ul poate avea un mare efect asupra afacerii dumneavoastră mai mult decât credeați, logo-ul greșit poate face brand-ul să pară neprofesionist. Un logo bun va crea o recunoaștere instantanee în mintea publicului țintă, există multe resurse de care poți profita, însă trebuie să știi cum să le folosești.

Este aproape imposibil să creezi ceva cu adevărat unic, dar pentru orice propunere de logo ar trebui să verificați celelalte sigle. Asigurați-vă că ați confirmat logo-ul dumneavoastră pentru a nu încălca accidental peste o altă marcă, acest lucru v-ar putea distruge afacerea înainte ca aceasta să fii început.

Dacă nu ai nicio idee despre cum o să arate marca ta, ar trebui să continui să te asiguri că aceasta nu va fi similară cu alta. Ultimul lucru pe care vrei să-l faci este acela de a convinge lumea că design-ul logo-ului tău este pentru un competitor.

De îndată ce ți-ai găsit logo-ul îți recomandăm să-l protejezi sub o marcă înregistrată. Culorile sunt cele care atrag priviri iar studii semnificative ne conduc către  o valorificare a culorilor și efectele lor asupra minții oamenilor.

Pentru început, trebuie să descoperi că roșul crează agresivitate. Studiile au arătat că nuanțele luminoase de portocaliu sunt cele mai bune culori pentru influențarea oamenilor.

Atunci când faceți design-ul logo-ului alegeți culori multiple.

Unilever-Logo.png

Fă-l simplu!

De-a lungul timpului, înteprinderile au creat logo-uri ce sunt incredibil de atractive. Regula generală când creezi un logo este aceea că ar trebui să fie ușor de memorat, astfel încât, oricine să o poată desena ușor pe o foaie de hârtie.

Simplitatea vinde pentru că este ceea ce lumea își amintește, cei mai mulți oameni se uită mai puțin de o secundă la logo-ul dumneavoastră și apoi își continuă drumul.

Gândește-te la un format!

Când îți proiectezi propriul logo, probabil proiecția lui o vei face pe un ecran gol sau pe o bucată de hârtie, însă doar pentru că ceva arată bine pe un ecran alb asta nu înseamnă că va arăta bine pe orice fundal. Pe parcursul întregului proces de prelucrare a logo-ului, asigură-te că folosești un logo generator sau un instrument ce produce un logo receptiv.

Cum testăm publicul?

viacom-logo-cloud-lg.jpg

Nu poți fi niciodată sigur de cum va răspunde publicul general. Presupunând că deja ai o imagine pentru publicul tău țintă, organizează un grup de testare și arată-le diverse variații de logo-uri. Încearcă să faci asta și vezi ce feedback primești. Nu este necesar să rămâi pe nici-unul din logo-urile desemnate testării, dacă focus group-ul nu a placut nici o proiecție a logo-ului tău, întoarce-te și desenează-l din nou.


Angajează un Designer!

În sfarșit, dacă nu aveți cunoștințe despre principiile design-ului, angajazăun designer profesionist. Este tentant să drămui cheltuielile când inițiezi o afacere, însă logo-ul este o investiție în viitorul tău. Dacă optați pentru investiții ce au costuri reduse, atunci, întotdeauna veți avea rezultate reduse.

Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă construiți un logo pe care îl meritați.

Traducere și adaptare de pe Forbes.com