ADVERTISEMENT

Sfarsitul pentru aeronavele 737 MAX?

FacebookTwitterLinkedInEmail
FacebookTwitterLinkedIn
Organismul european pentru reglementarea securitătii aeriene nu a publicat încă o dată la care aeronavele Boeing 737 MAX ar putea să își reia zborurile, informează Reuters.
Vestea vine după ce un agentul de securitate aeriană a declarat marți că producătorul american de avioane mai are de îndeplinit unele condiții pentru ca interdicția autorităților să poată fi ridicată în siguranță.Administrația federală a aviației din SUA a emis luni o directivă prin care se cer patru modificări de proiectare sau de funcționare după ce au avut loc două accidente fatale  cu avioane de tip 737 MAX.

Noua propounere este menită să ajute compania Boeing, ridicând restricțiile asupra aeronavelor 737 MAX, dacă se vor îndeplini condițiile cerute.  Agenția pentru Siguranța Aviației din Uniunea Europeană (EASA) nu a comentat public documentele FAA, dar a declarat că încă așteaptă să efectueze zboruri de testare înainte ca interdicția comercială să poată fi ridicată în Europa.

Reprezentantul EASA a declarat printr-un email: “… încă lucrăm pentru a efectua zborurile noastre de testare, a căror programare a fost împiedicată de restricțiile de călătorie datorate COVID-19. Zborurile de testare sunt o condiție pentru EASA pentru a aproba reluarea zborurilor pentru 737 MAX din Europa”.