FacebookTwitterLinkedIn

UPDATE

Victor Ponta: „Am obligația să constat supărarea legitimă care există în cazul societății și dorința, din nou legitimă, de a avea responsabilități mai mari decât ale patronilor de la firma respectivă (clubul Colectiv — n.r.). Oamenii simt nevoia de mai mult și ar fi mare greșeală din partea mea să ignor acest lucru. Nu vreau și nu cred că este corect să las această responsabilitate nici pe seama celor care au fost în teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, miniștrilor. Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte importantă din societate îl așteaptă și, evident, începând cu ziua de astăzi îmi depun mandatul de prim-ministru, implicit și al Guvenului”.

Pentru ora 13:00, Liviu Dragnea a convocat coaliţia de guvernare în care se va decide dacă actuala majoritate mai funcţionează în Parlament. Liderul PSD n-a pomenit nimic despre demisia vicepremierului Gabriel Oprea și nici dacă PSD va rămâne în alianţă cu UNPR.

În cursul acestei zile se va stabili noul premier.

Demisia lui Ponta survine după marile manifestații din București și din alte orașe ale țării din cursul serii trecute, în care oamenii au cerut demisiile premierului, vice-premierului Gabriel Oprea și a primarului Sectorului 4 din București, Cristian Popescu Piedone.

Foto: Julicos | Dreamstime.com  Prime Minister Of Romania Victor Ponta Body Language During Speech Photo