Cautare
, Contributor

Telecom |
|

SES şi Eutelsat îşi soluţionează litigiul

antena_satelit.jpg
SES şi Eutelsat Communications au anunţat semnarea mai multor contracte, printre care o rezoluţie comună a procedurilor judiciare privind dreptul de a opera la poziţia orbitală 28,5 grade est, rezoluţie care cuprinde atât elemente comerciale, cât şi elemente de coordonare a frecvenţelor pe termen lung.

Primul contract pune capăt procedurii de arbitraj iniţiate între Eutelsat şi SES în luna octombrie 2012, conform regulilor Camerei de Comerţ Internaţionale (CCI) din Paris.

Litigiul se referea la un drept de utilizare a spectrului de 500 MHz de la poziţia orbitală 28,5 grade est. Eutelsat a încetat operarea acestui spectru la data de 3 octombrie 2013, iar SES operează spectrul începând de la acea dată.

Litigiul privind acest drept de utilizare a fost soluţionat, SES operează în continuare sateliţii din locaţia respectivă, iar Eutelsat comercializează independent o parte din capacitatea frecvenţelor disputate anterior.

Eutelsat a anunțat semnarea de contracte pe termen lung cu trei televiziuni din România

„Având ca principale obiective furnizarea unor servicii impecabile clienţilor şi optimizarea utilizării spectrului, Eutelsat şi SES au adoptat o abordare pragmatică şi de afaceri pentru a ajunge la un astfel de acord. Aceste contracte pe termen lung clarifică toate condiţiile privind operaţiunile fără interferenţe, astfel încât fiecare companie să îşi poată extinde activitatea comercială independent, într-un mediu competitiv. Eutelsat îşi propune să asigure servicii inovatoare din una dintre cele mai dinamice vecinătăţi de pe piaţa de radiodifuziune, iar acum îşi poate îmbunătăţi şi mai mult productivitatea resurselor de pe orbită şi viitoarele investiţii”,a declarat Michel de Rosen, preşedinte şi CEO al Eutelsat.

SES este un important operator de sateliţi de talie mondială cu o flotă de 55 de sateliţi geostaţionari. Compania oferă servicii de comunicaţii prin satelit radiodifuzorilor, furnizorilor de conţinut şi servicii de internet, operatorilor de reţele mobile şi fixe, precum şi organizaţiilor comerciale şi guvernamentale din întreaga lume.

Înfiinţată în 1977, Eutelsat Communications este unul dintre cei mai importanţi şi mai experimentaţi operatori de sateliţi de comunicaţii din lume. Pe cei 34 de sateliţi, compania oferă capacitate unei baze de clienţi formate din radiodifuzori şi asociaţii de radiodifuziune, operatori de televiziune cu plată, furnizori de servicii video, de date şi internet, companii şi agenţii guvernamentale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii