FacebookTwitterLinkedIn

Comparativ cu anul 2012, aceste valori indică o creştere de 5% atât la nivel mondial, cât şi la nivel european, creştere care se datorează în mare parte dezvoltării din Africa, Orientul Mijlociu şi în special India (+18%) şi Asia-Pacific (+7%). Numărul gospodăriilor deservite în America Latină a crescut cu 5%, iar în America de Nord cu 3%.

Rezultatele provin dintr-un studiu de piaţă anual derulat de SES şi alte studii detaliate din cadrul „Satellite Monitor” în Europa.

Acoperirea directă a gospodăriilor deservite de sateliţii din flota SES a crescut de la 99 milioane în 2012 la 106 milioane în 2013. Acoperirea indirectă prin transmisii de la sateliţii SES către operatorii de cablu a înregistrat o creştere uşoară de la 152 la 153 milioane de gospodării; numărul gospodăriilor deservite prin intermediul IPTV de sateliţii SES a crescut cu 27%, ajungând la 31 milioane.

Cea mai mare creştere relativă a acoperirii directe s-a înregistrat în regiunea Asia-Pacific (+21%) şi Africa, Orientul Mijlociu şi India (+18%). Aceste cifre confirmă creşterea continuă a acoperirii sateliţilor şi rolul lor important ca infrastructură de transmisie, în general şi de transmisie digitală şi de înaltă definiţie (HD), în special.

Rezultatele studiului „SES Satellite Monitor” evidenţiază din nou rolul major al SES în Europa. Sateliţii SES deservesc aproape toate gospodăriile care beneficiază de cablu şi IPTV în Europa (95%), precum şi marea majoritate a gospodăriilor europene care beneficiază de servicii HD prin satelit (81%).

În Europa, cea mai mare piaţă DTH pentru SES rămâne Germania, cu 18 milioane gospodării ASTRA, care primesc semnal TV direct de la flota SES. SES transmite peste 6.200 de canale TV, dintre care 1.800 sunt HD.

„Rezultatelor studiului «SES Satellite Monitor» şi al studiilor de piaţă de anul acesta reconfirmă rolul puternic al SES ca infrastructură de transmisie video-TV performantă”, a declarat Ferdinand Kayser, Director Comercial (CCO) al SES. „Creşterea puternică este rezultatul direct al investiţiilor considerabile în noi sateliţi, în special pe pieţele emergente extrem de importante şi dinamice. De asemenea, am profitat şi de infrastructura puternică şi ofertele de servicii pe care le avem pe pieţele mature pentru a realiza noi venituri, la nivel înalt, în Europa şi America de Nord. Lider în transmisia video, DTH, transmisia digitală şi HD, SES joacă un rol esenţial în asigurarea infrastructurii de comunicaţii la nivel global şi este bine poziţionată pentru a susţine în continuare digitalizarea şi dezvoltarea unor vecinătăţi video performante pe pieţele mature, precum şi pe pieţele emergente.”

SES este un important operator de sateliţi de talie mondială cu o flotă de 55 de sateliţi geostaţionari. Compania oferă servicii de comunicaţii prin satelit radiodifuzorilor, furnizorilor de conţinut şi servicii de internet, operatorilor de reţele mobile şi fixe, precum şi organizaţiilor comerciale şi guvernamentale din întreaga lume.

SES (NYSE Bursa de valori Euronext Paris şi Luxemburg: SESG) deţine participaţii în Ciel din Canada şi QuetzSat din Mexic, precum şi o participaţie strategică în compania de infrastructură pentru sateliţi O3b Networks, recent înfiinţată.