Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

SES a demonstrat emisia UHD la International Digital Forum

Satelitul este gata pentru implementarea tehnologiei Ultra HD sau 4k, a spus Mihai Ursoi, country manager SES pentru România, Moldova și Bulgaria, într-o prezentare susținută în cadrul International Digital Forum (IDF), la 13 octombrie, transmite Media Expres.
Mihai_Ursoi_SES

Evenimentele sportive sunt declanșatorul pentru implementarea tehnologiei iar contribuția SES la implementarea tehnologiei include furnizarea infrastructurii, a echipamentelor, deja există televizoare cu tuner UHD incorporate.

Satelitul este cea mai bună modalitate de implementare a tehnologiei în casele utilizatorilor în cel mai scurt timp posibil, a continuat managerul SES.

„Nu mâine sau poimâine, astăzi putem face asta”, a spus Mihai Ursoi (foto).

Trei televiziuni comerciale, dintre care două free to air sunt transmise deja pe satelitul Astra 19,2 grade est și pot fi recepționate și în România.

„Un satelit poate transmite peste 300 de canale UHD, nicio infrastructură terestră nu va putea face asta într-un orizont de timp previzibil”, a mai spus Ursoi.

SES a prezentat în sala de conferințe la IDF București o demonstrație UHD, pe un monitor care a recepționat semnalul de test de pe unul din sateliții companiei.

La nivel global, în 2015 vor exista 6 platforme pay-tv ce vor oferi servicii în UHD, și până în anul 2025 vor fi 1.000 de canale tv, arată previziunile din industrie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii