Cautare
, Contributor

Internet |
|

Serviciul Evernote, spart de hackeri. 50 milioane de parole resetate

evernote2.jpg
Serviciul online de luat notițe Evernote a fost spart de hackeri, dar din fericire atacatorii nu au reușit să sustragă date importante, precum informațiile folosite pentru plată de către clienții premium, a transmis compania.  

Evernote a resetat parolele tuturor celor 50 milioane de utilizatori ca o măsură de precauție. Potrivit companiei, hackerii au reușit să fure un număr (nespecificat) de nume de utilizatori, e-mailuri și parole criptate. ”Decodarea acestora (a parolelor – n.e.) este dificlă, dar posibilă”, a transmis compania.

Intr-un e-mail trimis utilizatorilor, Evernote a transmis că nu există semne că informațiile stocate de utilizatori pe platformă au fost pierdute, furate sau alterate.

Compania le recomandă utilizatorilor să țină cont de următoarele lucruri atunci când își setează o nouă parolă, pe orice site:

– Evitați parolele simple, bazate pe cuvinte din dicționare.

– Nu folosiți niciodată aceeași parolă pentru mai multe conturi online.

– Pentru a reseta o parolă, mergeți direct pe site-ul care găzduiește contul dumneavoastră. Nu faceți acest lucru prin intermediul e-mailurilor în care vi se cere resetarea parolei. Ar putea fi o tentativă de phishing.   

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii