Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Serviciul de Telecomunicații Speciale se ocupă de partea tehnică a alegerilor locale

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) va pune la dispoziție partea tehnică a sistemului informatic pentru toate birourile electorale și secțiile de votare la alegerile locale de duminica viitoare, informează RADOR.
 aboneaza-te
alegeri-prezidentiale-2019

Reprezentanții instituției îi vor instrui pe operatorii de tablete desemnați de către Autoritatea Electorală Permanentă să monitorizeze prezența la vot și prevenirea votului ilegal. Purtătorul de cuvânt al STS, Cătălin Chirca, a explicat pentru Radio România Actualități cum se va desfășura înregistrarea alegătorilor în secțiile de vot.

Cătălin Chirca: „În contextul epidemiei și potrivit regulilor stabilite de Ministerul Sănătății și Autoritatea Electorală Permanentă, în momentul în care alegătorul vine în secția de votare, acesta își dă masca jos, își prezintă cartea de identitate astfel încât operatorul să poată să facă identificarea, își introduce singur cartea de identitate în suportul tabletei, iar mai departe operatorul de calculator va scana codul numeric personal, va preluat datele acestuia, va verifica dacă are drept la vot și, în situația în care este permis dreptul la vot, va valida prezența la vot a alegătorului”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii