FacebookTwitterLinkedIn

Comisioanele de transfer sunt sub valorile standard actuale, se precizează într-un comunicat al instituției bancare.

Se poate transfera astfel orice sumă în euro, iar  plăţile ajung în aceeaşi zi în conturile beneficiarilor deschise la băncile din Grupul Erste din Austria, Bosnia şi Hertegovina, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia şi Slovacia.

”Ne-am propus să le oferim clienţilor, indiferent de segmentul din care fac parte,  o alternativă convenabilă pentru a efectua tranzacţii în euro între conturi deschise la bănci din Grupul Erste”, a declarat Valentin Florin Galatanu, Director executiv adjunct în cadrul Direcției Tranzacții Bancare a BCR. 

Pentru o tranzacţie de 1.000 de euro realizată la ghişeul băncii, clienţii BCR persoane fizice plătesc acum 10 euro.

Pentru o tranzacţie iniţiată pe canal electronic de un client persoană juridică, valoarea standard a comisionului pentru plăţile în euro în cadrul Erste Group e redusă, ca urmare a implementarii acestui serviciu, cu până la 60%.

Atât plătitorul, cât şi beneficiarul trebuie să dispună de un cont deschis la una din băncile participante.  Plățile trebuie să fie denominate în euro, iar tranzacţiile trebuie plasate până la ora 15.00.