FacebookTwitterLinkedIn

Analiștii Frost & Sullivan raportează că piața globală a centrelor de contact în cloud a crescut de la 1,56 miliarde de dolari în 2011, la 1,76 miliarde de dolari în 2012, ceea ce reprezintă o creștere de 12,8%.

Calculul include cheltuielile realizate cu aplicațiile pentru ACD (automatic call distributor), IVR (interactive voice response), contact outbound, chat, monitorizarea calității, managementul forței de muncă și analytics, se explică în analiza citată.

În aceeași perioadă, valoarea totală a pieței centrelor de contact cu soluții implementate la locație a crescut cu doar 0,6%, de la 1,61 miliarde de dolari la 1,62 miliarde de dolari.

Deși nu este o comparație directă, având în vedere că taxele de întreținere nu sunt incluse în estimările pieței, acest lucru confirmă tendința de creștere în cazul clienților care aleg să găzduiască în cloud întreaga infrastructură a centrului de contact sau doar o parte a acesteia.

Frost & Sullivan estimează că piața centrelor de contact în cloud va ajunge la 3,16 miliarde de dolari în 2017, înregistrând o creștere medie anuală de 12,1%. În schimb, se estimează că piața sistemelor pentru centre de contact implementate la locație va ajunge la 1,89 miliarde de dolari în aceeași perioadă de prognoză (cu o creștere medie anuală de 5,5%).

„Tehnologia cloud este un succes pe piață deoarece este foarte convenabilă pentru utilizatori. În loc să cumpere servere și licențe, clientul cumpără numai acele funcții care îi sunt necesare la un moment dat. În loc să fie preocupat de continuitatea afacerii și securitatea datelor, clientul semnează un SLA (service level agreement) cu furnizorul, care devine astfel responsabil de rezultatele obținute. În loc să își pregătească o echipă de administratori, clientul beneficiază de asistență din partea specialiștilor care lucrează de mai mulți ani cu un anumit sistem”, a adăugat Marcin Grygielski, manager teritorial pentru Europa de Est al Interactive Intelligence.

În Europa, creșterea soluțiilor în cloud mai este stimulată și de criza economică.

Frost & Sullivan mai estimează că rata de penetrare a soluțiilor pentru centre de contact găzduite în cloud și la locație va crește de la 8% în 2012 la 15% în 2017, se mai arată în analiza realizată de Interactive Intelligence Group.