Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Serialul „Bani negri (pentru zile albe)” are premiera pe 22 noiembrie la HBO și HBO GO

Serialul „Bani negri (pentru zile albe)”, produs de HBO Europe în România, are premiera pe 22 noiembrie pe HBO GO în toate teritoriile HBO din Europa, informează Media Expres.
Bani negri HBO

Scris și regizat de Daniel Sandu, „Bani negri (pentru zile albe)” are șase episoade, cu difuzare săptămânală, începând cu 22 noiembrie, pe HBO GO și la HBO, notează Media Expres.

Cele șase episoade spun povestea lui Doru și Ionel, doi tehnicieni de semafor care glumesc într-un bar pe seama ideii de a manipula traficul pentru a jefui o dubă blindată aparținând uneia dintre băncile principale din oraș. În cele din urmă, împotriva voinței lor, ajung să comită acest furt.

Toate instituțiile de la care cer ajutor se arată, de fapt, dornice să participe la înfăptuirea jafului și să primească o parte din bani. Cei doi eroi ghinioniști luptă să găsească o cale de mijloc între moralitate și dorința de a supraviețui.

Cei doi prieteni, Doru și Ionel, sunt interpretați de Alexandru Papadopol („Marfa și banii”, „Acasă la tata”, „Occident”, „Povestea unui pierde-vară”) și Cristian Bota („Un pas în urma serafimilor”, „Karmasutra”, „Poarta Albă”).

Pentru Alexandru Papadopol, „Bani negri (pentru zile albe)” este prima producție HBO în care joacă, însă nu prima comedie dramatică, având în portofoliu filme precum „Două lozuri”, „București Non-stop” și „Love Building” (ultimul difuzat, de exemplu, de Netflix).

Cristian Bota a regizat scurtmetrajul „Karmasutra” și a avut un rol important în filmul „Un pas în urma serafimilor”, regizat de Daniel Sandu. „Bani negri (pentru zile albe)” este cea de-a doua colaborare a celor doi.

Actrița Medeea Marinescu interpretează rolul principal feminin, Evelina. Medeea a avut roluri importante în producții românești de teatru și film, dar și în producții de anvergură internațională, precum „Je vous trouve tres beau” / „Vă găsesc fermecător”.

Gavril Pătru („Despre oameni și melci”, „Charleston”, „Coborâm la prima”), Valeriu Andriuță („Occident”, „Afacerea Est”, „Breaking News”, „Donbass”), Adriana Irimescu („În familie”, „La urgență”, „Tinerețe fără tinerețe”), Maruca Băiașu, Mălina Manovici, Iulia Dinu, Voica Oltean („Breaking News”) se numără printre actorii care joacă în noua producție HBO Europe.

Filmul de debut al lui Daniel Sandu, „Un pas în urma serafimilor”, a fost nominalizat la 15 categorii la Premiile Gopo și a câștigat 8 dintre ele, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu și cel mai bun regizor. Daniel Sandu este unul dintre scenariștii altui serial HBO Europe realizat în coproducție în Germania și România, „Hackerville”.

Daniel Sandu, scenaristul și regizorul serialului, a spus că producția explorează efectele unui adevăr incomod, acela că aproape nimeni nu e nevinovat și că de multe ori când ni se întâmplă ceva rău suntem victime-complice la ce ni se întâmplă.

„Ne-am imaginat un oraș ca oricare altul, dar cu un univers kafkanian în care aproape toți locuitorii sunt tentați să devină complici la o ilegalitate, iar puținii care nu vor să facă asta vor avea de suferit. Este un oraș în care binele nu învinge. Am construit premisele unui jaf ca-n filme, dar am răsturnat toate clișeele cu care am fost obișnuiți. Apoi am luat acest adevăr incomod și amar care e de fapt o dramă și l-am învelit într-un strat de comedie și pudră de zahăr, asemeni unei pilule amare, dar care la început e dulce. Și, astfel, telespectatorul e invitat să participe alături de personajele principale într-o aventură de tip pinball între consecințele unei glume care de fapt e mai serioasă decât ne-am aștepta”, a spus Sandu.

Producătorii executivi din partea HBO Europe sunt Johnathan Young și Antony Root. Silvia Popescu și Ioanina Pavel sunt producătoare HBO Europe, iar Tudor Reu este producător din partea Mobra Films, compania lui Cristian Mungiu implicată în producția serialului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii