Cautare
, Contributor

Antreprenori |
|

Serial Forbes: Afacerile parlamentarilor români Liviu Harbuz, deputat PSD: clinici veterinare și proprietăți în Austria

liviu_harbuz.jpg
Deputatul PSD Liviu Harbuz, medic veterinar de profesie deține trei clinici veterinare și un spital pentru animale în București, dar și mai multe proprietăți în Austria, toate cumpărate în 2012. Deputatul a declarat venituri de aproximativ 80.000 de euro, anul trecut.

Medicul veterinar Liviu Harbuz (51 de ani) este din decembrie deputat de Neamț din partea PSD. Cochetează de mai mult timp cu politică, deținând de-a lungul timpului mai multe funcții publice. Notorietatea și-a câstigat-o nu în politică, ci în domeniul în care activează: medicina veterinară.

Acesta deține trei clinici veterinare în București și un spital de profil, la Ilioara. Compania Salvavet, al cărei actionar majoritar este, a fost înființată în anul 1994, iar obiectul de activitate a fost asistența medicală veterinară. Trei ani mai târziu, compania a devenit și distribuitor național de hrană și medicamente pentru animale. Potrivit declarației de avere completată în decembrie 2012 în calitate de deputat, Liviu Harbuz deține în acest moment  96 % acțiunile acestei companii, care însă nu i-a adus, potrivit documentului amintit, niciun fel de venit, anul trecut.

Deputatul a încasat însă aproximativ 42.000 de euro din cea de-a doua afacere pe care o deține, Animal Center, din care deține 90 % din acțiuni, cu o valoare la zi (17 decembrie 2012) de 180 lei (aproximativ 40 de euro).

Venituri similare, de aproximativ 41.000 de euro a încasat anul trecut în urma funcțiilor deținute în cadrul Colegiului Medicilor Veterinari din România și din București, dar și ca urmare a unui contract de prestări servicii încheiat de Persoana Fizică Autorizată (PFA) Harbuz Liviu.

Potrivit declarației de avere postată pe site-ul Camerei deputaților, aproximativ jumătate, respectiv 38.000 de euro,  din veniturile obținute de Liviu Harbuz anul trecut au fost economisite, regăsindu-se în diferite conturi și depozite bancare dechise în 2012.

Tot anul trecut, deputatul PSD a plasat sume importante în investiții imobiliare. Liviu Harbuz a cumpărat în 2012 trei apartamente și un teren în Austria, cu suprafețe totale de peste 210 metri pătrați, respectiv 380 de metri pătrați. În România, deputatul deține, potrivit documentului oficial, o singură casă. În martie 2010 a vândut însă un apartament pentru care a încasat 75.000 de euro. Nu precizează dacă imobilul era în România sau în străinătate. Deputatul nu deține credite bancare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii