FacebookTwitterLinkedIn

Medicul veterinar Liviu Harbuz (51 de ani) este din decembrie deputat de Neamț din partea PSD. Cochetează de mai mult timp cu politică, deținând de-a lungul timpului mai multe funcții publice. Notorietatea și-a câstigat-o nu în politică, ci în domeniul în care activează: medicina veterinară.

Acesta deține trei clinici veterinare în București și un spital de profil, la Ilioara. Compania Salvavet, al cărei actionar majoritar este, a fost înființată în anul 1994, iar obiectul de activitate a fost asistența medicală veterinară. Trei ani mai târziu, compania a devenit și distribuitor național de hrană și medicamente pentru animale. Potrivit declarației de avere completată în decembrie 2012 în calitate de deputat, Liviu Harbuz deține în acest moment  96 % acțiunile acestei companii, care însă nu i-a adus, potrivit documentului amintit, niciun fel de venit, anul trecut.

Deputatul a încasat însă aproximativ 42.000 de euro din cea de-a doua afacere pe care o deține, Animal Center, din care deține 90 % din acțiuni, cu o valoare la zi (17 decembrie 2012) de 180 lei (aproximativ 40 de euro).

Venituri similare, de aproximativ 41.000 de euro a încasat anul trecut în urma funcțiilor deținute în cadrul Colegiului Medicilor Veterinari din România și din București, dar și ca urmare a unui contract de prestări servicii încheiat de Persoana Fizică Autorizată (PFA) Harbuz Liviu.

Potrivit declarației de avere postată pe site-ul Camerei deputaților, aproximativ jumătate, respectiv 38.000 de euro,  din veniturile obținute de Liviu Harbuz anul trecut au fost economisite, regăsindu-se în diferite conturi și depozite bancare dechise în 2012.

Tot anul trecut, deputatul PSD a plasat sume importante în investiții imobiliare. Liviu Harbuz a cumpărat în 2012 trei apartamente și un teren în Austria, cu suprafețe totale de peste 210 metri pătrați, respectiv 380 de metri pătrați. În România, deputatul deține, potrivit documentului oficial, o singură casă. În martie 2010 a vândut însă un apartament pentru care a încasat 75.000 de euro. Nu precizează dacă imobilul era în România sau în străinătate. Deputatul nu deține credite bancare.