Cautare
, Contributor

Antreprenori |
|

Serial Forbes: Afacerile parlamentarilor români Deputatul PSD Vasile Gliga vinde viori și mere

Vasile Gliga.jpg
Deputatul PSD Vasile Gliga se numără printre puținii producători autohtoni de instrumente muzicale. Este cunoscut  pentru viorile pe care le produce la Reghin. De afaceri se ocupă însă mai mult copiii, soția sa ocupând și funcția de șef de cabinet în Parlamentul României.

Vasile Gliga, în prezent deputat în Parlamentul României din partea PSD controlează prin intermediul familiei compania Gliga Instrumente Muzicale SA, ce produce recunoscutele viori de Reghin.

Potrivit celei mai recente declarații de avere publicată în decembrie 2012, afacerea cu viori i-a adus anul trecut lui și soției sale venituri de aproximativ 45.000 de euro.

Sume considerabil mai mici a încasat însă din vânzarea de mere-  aproximativ 5.000 de euro și din închirierea unor terenuri către operatorii de telefonie mobilă Vodafone și Cosmote- aproximativ 2.100 de euro.

Deputatul deține câteva zeci de hectare de terenuri agricole și intravilane, precum și păduri în Reghin și localitățile Toplița, Glodeni sau Breaza.

Din salariul de deputat, Vasile Gliga a obținut anul trecut venituri nete în valoarea de 11.700 de euro (adică aproximativ 1.000 de euro lunar). Soția sa, în calitate de șef de cabinet în Parlamentul României a încasat anul trecut 500 de euro, iar pentru poziția de șef de serviciu din cadrul companiei SC Gliga Instrumente Muzicale- 2.880 de euro.

Antreprenorul Vasile Gliga se numără printre cei mai bogați 500 de români. Averea lui și a familiei sale a fost evaluată în 2012 de către Forbes România la 8 milioane de euro, ocupând locul 450.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii