FacebookTwitterLinkedIn

Acțiunea serialului are loc într-o realitate alternativă în care supereroii sunt considerați răufăcători. În ciuda acestui fapt, unii dintre ei se adună pentru a începe o revoluție, notează Media Expres.

Serialul „Watchmen” este bazat pe benzile desenate cu același nume și are nouă episoade, Nicole Kassell regizând primul episod.

Damon Lindelof face echipă din nou cu Regina King („The Leftovers”, câștigătoarea premiului Oscar pentru „If Beale Street Could Talk”). King conduce distribuția în rolul Angelei Abar: detectiv la poliția din Tulsa și soție și mama a trei copii.

Din distribuție mai fac parte Jeremy Irons (câștigător al premiului Oscar® pentru „Reversal of Fortune”, câștigător al premiului Emmy® pentru „Big Cat Week” și „Elizabeth I”) în rolul unui lord autoritar, Don Johnson (câștigător al Globului de Aur pentru „Miami Vice”) în rolul lui Judd Crawford, șeful poliției din Tulsa, Jean Smart (câștigătoarea premiului Emmy pentru „Samantha Who?” și „Frasier”), agenta FBI Laurie Blake, Tim Blake Nelson, în rolul detectivului Looking Glass, Louis Gossett Jr. (câștigătorul premiului Oscar pentru „An Officer and a Gentleman”; câștigător al premiului Emmy® pentru „Roots”) – Will Reeves; Yahya Abdul-Mateen II în rolul Cal Abar; Tom Mison – domnul Phillips; Frances Fisher – Jane Crawford, Sara Vickers – domnișoara Crookshanks și Hong Chau – Lady Trieu, misterioasa milionară.

Acțiunea are loc în Tulsa, Oklahoma, la trei ani după ce a avut loc un atac rasist asupra poliției și familiilor acestora, atac cunoscut sub numele de Noaptea Albă. În urma atacului, polițiștii poartă acum bandane galbene pentru a-și proteja identitățile, în timp ce membrii grupului din spatele atacului, The Seventh Kavalry, poartă măști alb-negre „Rorschach”.

Plin de stil, umor negru, muzică și acțiune, ”Watchmen” este o dramă care urmărește un grup de supereroi, care se confruntă cu probleme personale și etice, la limita neclară dintre bine și rău.

Serialul este produs pentru HBO de White Rabbit în asociere cu Warner Bros. Television, iar producători executivi sunt Nicole Kassell, Tom Spezialy; Stephen Williams, care este și regizor, Joseph Iberti. Bazat pe faimosul roman grafic co-creat și ilustrat de Dave Gibbons și publicat de DC.

Primul episod din cele 9 va avea premiera pe 21 octombrie la HBO (de la ora 04:00 și 20:00) și pe HBO GO, iar apoi un episod nou va fi disponibil în fiecare luni.