FacebookTwitterLinkedIn

Noul sezon are premiera marți, 4 octombrie, de la ora 22:00, pe Crime + Investigation.

Din cauza corupţiei din penitenciar, şeriful Jamey Noel a conceput acest program TV fără precedent, în care mai mulți voluntari trăiesc timp de 60 de zile printre deţinuţi fără ca gardienii, deţinuţii sau poliţiştii să le cunoască secretul, cu scopul de a scoate la lumina problemele locale și naționale din cadrul sistemului judiciar.

Peste 100 de camere de luat vederi filmează zi și noapte în cadrul închisorii, pentru a documenta fiecare mișcare a voluntarilor. Astfel, seria oferă telespectatorilor o privire directă asupra lumii periculoase din cadrul unui penitenciar, pe măsură ce participanții se adaptează în noul mediu, necunoscut şi înfricoşător.

Închisoarea Clark County din Jeffersonville (Indiana) este una dintre cele mai dure închisori din Statele Unite ale Americii, găzduind aproximativ 500 de deținuți, de la persoane condamnate pentru trafic de droguri, până la persoane aflate la primul delict sau condamnate pentru crimă.

The Jail 60 Days In Season 2

Siguranța participanților a fost prioritară în cadrul experimentului, astfel că Șeriful Jamey Noel (foto) a implementat programul înainte ca primul grup de șapte voluntari să-și fi încheiat misiunea și înainte ca vreun membru al echipei penitenciarului să afle de program.

Acest tip de abordare a făcut ca timpul petrecut de al doilea grup de voluntari în penitenciar să fie la fel de autentic și chiar mai șocant pentru ofițeri, în momentul în care au aflat de experimentul dublu din cadrul programului.

În al doilea sezon, Ashleigh, soția lui Zac, participant în cadrul sezonului 1, vrea să ajute deținuții în lupta cu dependența de droguri, ea fiind o dependentă în recuperare. Alături de ea, au intrat în program un fost ofițer de închisoare, mama unui copil încarcerat, un vânător de recompense, un student la poliție, un viitor ofițer de poliție, fratele unui fost deținut și un tânăr avocat. Experiența fiecărui participant îl va ajuta pe șeriful Jamey Noel să obțină o perspectivă de ansamblu asupra problemelor interne ale penitenciarului.

CITEȘTE: CUI I-E FRICĂ DE BRANDURI? 

Primul sezon al seriei „60 de zile după gratii” a fost difuzat în peste 100 de teritorii din întreaga lume.

Seria este produsă de Lucky 8 TV pentru A&E Network. Producătorii executivi ai Lucky 8 TV sunt Gregory Henry, Kimberly Woodard şi Jeff Grogan, iar producătorii executivi ai A&E Networks sunt Elaine Frontain Bryant, Shelly Tatro, Drew Tappon şi Brad Holman.