Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Educaţie |
|

Sergiu Neguţ : lecţia adaptării şi a generozităţii

Sergiu_Negut_print.jpg
Sergiu Neguţ, antreprenor prin definiţie, dar şi consultant cu vocaţie de mentor, a predat la Forbes Summer School lecţia adaptării.

 

 

 

 

 

 

 

Sergiu Neguţ, antreprenor şi consultant, a încurajat tinerii de la Forbes Summer School să încerce, în ciuda temerilor, să înceapă o afacere. „Esenţa capitalismului este să încurajeze eşecul, nu să recompenseze succesul”, a spus el citându-l pe scriitorul Nassim Nicholas Taleb, autorul teoriei „lebedei negre” (care se referă, în lumea finanţelor, la un eveniment rar).  El le-a recomandat mai degrabă o metodă empirică de a face un prim pas: ghiceşte (o nevoie), încearcă, adaptează-te. Altfel spus,  a comparat această strategie cu ceea ce în baschet se numeşte „pivoting” : „nu are rost să faci business plan, e mai bine să te duci cu un simulacru de produs şi să iei feedback direct de la clientul real, apoi te adaptezi acestuia”, a explicat el.

Sergiu Neguţ are un trecut profesional impresionant : la 28 ani era country manager la o companie singaporeză de comerţ exterior, a absolvit un MBA la INSEAD, a fost director general adjunct al reţelei de clinici şi spitale Regina Maria, iar acum este partener în Wanted – Transformation Consultancy, Mindit (prima companie românească de background screening, i.e verificarea trecutului profesional al candidaţilor şi al angajaţilor) şi în alte câteva afaceri, precum frufru, 101, 2 parale. Dincolo de acestea, este implicat în proiecte de educaţie antreprenorială de anvergură, precum Romanian Business Leaders şi Maastricht School of Management Romania, unde este Associate Dean of Entrepreneurial Growth.

Neguţ le-a recomandat cursanţilor teste psihometrice pentru a se cunoaşte pe ei înşişi, iar celor care vor să fie trataţi ca manageri, să se comporte cu prestanţa unui manager şi să nu uite că „cel mai bun lucru pentru a fi remarcat este să îi ajuţi pe ceilalţi să strălucească”.

 Vezi mai multe despre Forbes Summer School

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii