Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Social media |
|

Sergiu Neguţ preia 50% din Mindit

Prima firmă românească de verificare a trecutului profesional şi-a modificat acţionariatul.
Cautare_job.jpg

Sergiu Neguţ a preluat 50% din acţiunileMindit, prima companie românească de background screening (verificarea trecutului profesional al candidaţilor şi al angajaţilor). “Background screening” înseamnă confirmarea informaţiilor oferite de candidaţi prin CV-uri sau în scrisoarea de intenţie şi se realizează pe baza unui acord scris al persoanei verificate. Sergiu Neguţ, care susţine că piaţa muncii din România are nevoie de mai multa transparenţă, nu şi-a propus să concureze agenţiile de recrutare.

Operaţiunile de background screening presupun confirmarea studiilor, a certificărilor şi trainingurilor, a foştilor angajatori, dar şi colectarea de referinţe în mod direct şi verificări ale prezenţei în media şi social media. Acest lucru nu implică nerespectarea protecţiei datelor cu caracter personal, conform codului de conduită al National Association of Professional Background Screening.

După un an de experienţă, studiile Mindit arată că cifrele din România  nu sunt diferite de cele din ţările occidentale, unde 90% conţin diverse discrepanţe minore, 24% discrepanţe majore privind perioada angajării, iar 3% inadvertenţe grave. Clienţii Mindit sunt firme multinaţionale şi companii locale din domeniul IT&C, consultanţă, recrutare, servicii financiare, FMCG, pharma & sănătate.

Mindit a fost fondată în urmă cu un an de Irina Arsene, care are experienţă în management şi business development în IT&C.  Sergiu Neguţ, cu experienţă de antreprenor, este CEO & board adviser specializat în creştere antreprenorială şi transformare organizaţională.

Vezi aici mai multe despre Mindit

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii