FacebookTwitterLinkedIn

Digitalizarea a devenit esențială pentru furnizorii de servicii financiare, indiferent de cum au fost poziționați înainte de pandemie în privința acestui aspect.

„În agenda companiilor pe care le avem clienți, digitalizarea a devenit esențială și o prioritate, indiferent de cum s-au poziționat anterior. Este important pentru toate categoriile de clienți și toate categoriile de servicii ale furnizorilor de servicii financiare să fie prezenți digital. Cu toate acestea, inabilitatea de a te duce fizic să porți discuții cu parteneri de afaceri sau clienți a fost și este în continuare cel mai complicat aspect cu care ne confruntăm”, a declarat Sergiu Neguț.

„Angajaților din companie le-a fost foarte greu să lucreze și să se vadă față în față. Din momentul în care s-au relaxat restricțiile, oamenii au putut să interacționeze și chiar să se cunoască mai bine”, a mai spus el.

De asemenea, din cauza restricțiilor de călătorie între Uniunea Europeană și Statele Unite, este foarte greu să faci afaceri în ambele sensuri, spune Sergiu Neguț, care a vorbit și despre perioada de incertitudine în ceea ce privește stabilitatea piețelor financiare.

„În prima parte a pandemiei a fost practic o înghețare a tot ce înseamnă structurile de investiții și a fost o perioadă de incertitudine, pentru o companie ca a noastră care se bazează foarte mult pe investiții. Această perioadă ne-a pus probleme pe care din fericire le-am rezolvat și meritul este al nostru și al faptului că economia a continuat să funcționeze, iar sistemele financiare nu au reacționat negativ la deteriorarea unor sectoare precum travel și HoReCa”, a spus acesta.