Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Sergiu Manea (BCR): Este foarte important ca această cădere economică să nu se transforme în depresie economică însoţită de o criză financiară în anii următori

Sergiu Manea, directorul executiv al Băncii Comerciale Române (BCR), susține că România trebuie să pătreze cât mai multe dintre locrile de muncă, iar autoritățile ar trebui să vină cu un plan de investiții în perioada următoare, în așa fel încât economia să își revină și să nu se ajungă la o depresie economică însoțită de o criză financiară în anii următori.
 aboneaza-te
076 RO30 Sergiu Manea

Directorul executiv al BCR, a doua cea mai mare bancă din sistemul local, a precizat că economia României va scădea cu siguranță în acest an ca urmare a efectelor produse de pandemia de COVID-19, adăugând că este foarte important ca revenirea să fie una rapidă în perioada următoare.

“Este cert că în 2020 vom avea scădere economică. Acum, dacă scăderea va fi de 4-5%, mai mult sau mai puțin, rămâne de văzut. Cred că e foarte important ca toți actorii din economie, în contextul unei normalizări a vieții sociale, să ia parte la construcția unui V sau a unui U cu baza cât mai îngustă. Nu prognoza pe 2020 e ce ar trebui să ne macine azi, ci ce se întâmplă în 2021 sau 2022. (…) Principala noastră preocupare, subsecventă asigurării integrităţii operaţionale a băncii, este de a ma­xi­miza şansele companiilor din Româ­nia de a supravieţui acestei căderi econo­mice şi a maximiza şansele ca un nu­măr cât mai mare de locuri de muncă să fie salvate. Este foarte important ca aceas­tă cădere economică să nu se trans­forme în depresie economică înso­ţită de o criză financiară în lunile sau anii ce vor veni”, a afirmat Sergiu Manea.

Reprezentantul BCR a mai precizat că banca rămâne ”deschisă pentru business” și că își continuă activitatea de creditare. În ultima lună, banca a aprobat finanțări noi pentru clienții persoane juridice de aproximativ 500 de milioane de euro.

”De când s-a instalat  starea de urgenţă, BCR a aprobat finanţări noi pentru clienţi corporate în valoare de apro­xi­mativ 500 mil. euro, reprezentând finan­ţări de investiţii, achiziţii şi capital cir­culant. Beneficiarii acestor aprobări sunt companii preponderent din sec­toa­rele energie, agricultură, industria ali­mentară, produse de consum non­ciclice. Noi continuăm activitatea de cre­ditare conform apetitului nostru de risc şi conform standardelor noastre de risc, fără să ne oprim. În fiecare mier­curi avem comitet de credit şi sunt mul­te titluri pe agendă. Onorăm în con­tinuare solicitările clienţilor noştri“”, a subliniat Sergiu Manea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii