FacebookTwitterLinkedIn

Vacanță pentru business

Vara aceasta este una de succes pentru compania noastră. Pe 1 iulie, acțiunile Simtel au debutat pe piața AeRO a Bursei de Valori București. A fost o muncă titanică, reușind împreună cu partenerii și consultanții să ne listăm la doar o lună de zile după plasamentul privat. Credem că va fi o vară plină, în care vom acumula multe informații noi și ne vom adapta la ceea ce înseamnă o companie publică, urmând ca în septembrie să publicăm primul raport financiar pentru primul semestru al anului 2021.

În ceea ce privește business-ul, se anunță o perioadă aglomerată având în vedere proiectele multiple la scară largă. Avem în prezent în desfășurare două proiecte semnificative în domeniul fotovoltaic cu 2 retaileri importanți, unul dintre ei lider în vânzări de produse de retail, iar cel de-al doilea un retailer internațional de mobilă. De asemenea, continuăm colaborarea în zona panourilor solare cu clienții noștri fideli – precum Dedeman, Mega Image, Penny Market, Altex. Totodată, am dat startul unei noi linii de business de distribuție echipamente pentru domeniul fotovoltaic, care a reușit deja să genereze venituri de peste 100.000 euro în doar 2 luni și lucrăm la un parc fotovoltaic de dimensiuni mari.

Certitudini și predictibilitate

În ceea ce privește afacerea noastră, pandemia nu a avut o influență majoră asupra activității desfășurate. Liniile noastre de business principale – energie regenerabilă, automatizări industriale și telecomunicații – au fost implicate în numeroase proiecte în ultimul an și jumătate și preconizăm o perioadă dinamică și în viitorul apropiat. Ne aflăm într-un moment unic pentru afacerea noastră, deoarece contextul este favorabil pentru toate liniile de activitate ale companiei. De asemenea, odată cu listarea la BVB, vrem să folosim activ bursa pentru a ne dezvolta afacerea atât în România cât și în străinătate.

Îngrijorări

Nu am o îngrijorare anume, dar odată cu debutul temperaturilor ridicate, mă gândesc din ce în ce mai mult la risipa de soare din România. Avem un potențial enorm să acoperim o bună parte din necesarul de energie electrică cu ajutorul soarelui și să scădem astfel nivelurile de poluare.

Avem nevoie de investiții în capacități solare de producție de energie electrică pentru a valorifica energia solară. În ceea ce privește activitatea companiei noastre în acest domeniu, ne bucurăm să observăm că mediul privat începe ușor-ușor să conștientizeze pericolele poluării și au pornit sau au în plan demararea de proiecte de „înverzire”.

Planuri de business

Pe tot parcursul anului, pe lângă proiectele de zi cu zi, ne-am concentrat pe planificarea listării la bursă și dezvoltarea afacerii noastre. Am format o nouă echipă executivă cu o expertiză excelentă în afaceri, piețe financiare și capital, iar pentru cea de-a doua jumătate a anului ne vom concentra pe consolidarea echipelor pe fiecare linie de business. De asemenea, până la finalul anului vrem să dezvoltăm și să promovăm noua linie de distribuție echipamente pentru domeniul fotovoltaic. Pentru anul 2022 sau chiar mai devreme, avem în plan atragerea de capital nou pentru a ne accelera și mai mult dezvoltarea prin implicarea în mai multe tranzacții de tip M&A care să completeze gama noastră de servicii. Ne uităm în special la companii care activează în zona de servicii de operare parcuri fotovoltaice, predicție producție/consum energie, stații de încărcare electrice precum și companii care activează în nișa de robotică industrială. Suntem deja în discuții cu mai multe companii țintă și avem așteptări mari în această direcție.

Vacanță în țară sau străinătate

Încercăm în fiecare an să ne luăm o perioadă de liniște în care să ne reîncărcăm bateriile și să ne conectăm la natură. Locul nostru preferat este muntele Athos, iar anul acesta, excursia de acolo a fost și mai specială, datorită proiectului de suflet pe care l-am realizat, gândit în urmă cu un an și jumătate și pregătit îndelung. Am amenajat panouri fotovoltaice la mănăstire, astfel încât părinții români de acolo să aibă acces la electricitate.

După o construcție de 5 zile, pe un plan înclinat la 40 grade, în inima muntelui, între stânci, am adus lumina de la soare în mijlocul ortodoxiei. Este un proiect realizat de întreaga echipă Simtel dar mai ales de colegii mei ce mi-au fost alături la “firul ierbii” pentru implementare – Iulian, Dragoș, Nicu și Dorin.