FacebookTwitterLinkedIn

„Zilnic, 150 de migranţi intră în ţară dinspre sud”, a declarat Rados Djurovic, director executiv al Centrului, care precizează că un număr de alte 1.000 de persoane se află la Belgrad, multe dintre ele locuind sub cerul liber în parcuri sau pe malurile Dunării, înainte de a se deplasa mai aproape de graniţă, notează Reuters într-un reportaj preluat de Agerpres și Digi24.

Printre aceștia se numără și Samir, din Maroc, titrează Reuters, care a fost prins de poliție în timp ce încerca să treacă graniţa cu Croaţia pentru a merge în Germania: „rămânem aici, nu avem altceva de făcut, aşteptăm. Mă rog tot timpul să ajung la un moment dat în Europa Occidentală”.

Purtătorul de cuvânt al comisarului guvernamental pentru refugiați, Svetlana Palic, numărul total al migranţilor în Serbia este cu aproximativ 30% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Aceasta nu a explicat motivul, dar politicile strice ale Ungariei privind controlul numărului de migranţi care intră pe teritoriul său, la fel şi patrulele din Croaţia vecină, îi blochează pe unii dintre ei în nordul Serbiei, notează Reuters.

Situaţia migranţilor a revenit în atenţia media după incendiul din insula greacă Lesbos care a distrus o tabără de refugiaţi unde se adăposteau circa 12.000 de persoane.